Головна Новини Зірки персона Помер актор, який зіграв у фільмі "Володар кілець"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер актор, який зіграв у фільмі "Володар кілець"

Актор, який зіграв роль Більбо Беггінса, помер у віці 88 років

19 червня 2020, 15:50 comments2313
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 19 червня, в одній з лондонських лікарень помер відомий актор, зірка кінотрилогій "Володар кілець" і "Хобіт" Іен Холм. Такою сумною новиною поділилося видання The Guardian.

Помер актор, який зіграв у фільмі "Володар кілець"

Відомо, що акторові було 88 років, помер він спокійно, в оточенні своїх рідних і опікуна. Представник знаменитості заявив, що у нього була хвороба Паркінсона (захворювання нервової системи, при якому людина втрачає здатність контролювати свої рухи, — прим. авт.).

Нагадаємо, що на рахунку Іена Холма понад 110 ролей. Найпопулярнішою з них є роль Більбо Беггінса — хобіта з Шира в фентезі-фільмах "Володар кілець" і "Хоббіт". Ще актор знявся у фантастичному бойовику "П'ятий елемент", де зіграв Віто Корнеліуса — святого отця зі священного ордена, здавна охоронявшого зброю проти зла на нашій планеті. Також Іен з'явився в біографічній драмі Мартіна Скорсезе "Авіатор", апокаліптичному фільмі "Післязавтра" та багатьох інших.

У 1981 році Іен Холм був номінований на премію Американської Кіноакадемії "Оскар" у категорії "Краща чоловіча роль другого плану" за роль у фільмі "Вогненні колісниці". А в 1998 році королева Великобританії Єлизавета II посвятила Холма в лицарі і дала йому дворянське звання за внесок у розвиток драми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у віці 95 років помер спадкоємець творця всесвіту "Володаря кілець" Крістофер Толкієн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини