Головна Новини Зірки скандал Колишнього адвоката Єфремова позбавили ліцензії
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього адвоката Єфремова позбавили ліцензії

За словами Президента Федеральної палати адвокатів РФ, рішення, прийняте щодо екс-правозахисника найбільш адекватне в ситуації, що склалася

18 вересня 2020, 18:27 comments1037
Поділіться публікацією:

Адвокатська палата Північної Осетії позбавила ліцензії правозахисника Ельмана Пашаєва. Про це повідомляє прес-служба Федеральної палати адвокатів.

Колишнього адвоката Єфремова позбавили ліцензії

Джерело: Газета.ру

Юрист Пашаєв надавав юридичний захист російському артисту Михайлу Єфремову в процесі справи щодо смертельного ДТП.

Розглянувши висновок Кваліфікаційної комісії, глава палати адвокатів РФ Юрій Пилипенко дійшов висновку про наявність дисциплінарного проступку у діях Пашаєва. Так само Пилипенко вважає, що рішення, прийняте щодо екс-правозахисника найбільш адекватне в ситуації, що склалася.

"Якби не той рівень скандалізації, який задав сам Ельман Пашаєв, дисциплінарне провадження могло б не відбутися або закінчитися іншою мірою покарання", — підкреслив Пилипенко.

Відомо, що Федеральна палата адвокатів РФ кілька разів вказувала Пашаєву на неетичну поведінку, негідну адвоката, "у зв'язку з його публічної активністю у резонансній справі".

Як раніше писали "Коментарі", Єфремов став винуватцем аварії в центрі Москви увечері 8 червня.

Його автомобіль Jeep Grand Cherokee виїхавши на зустрічну смугу, не уникнув зіткнення з фургоном "Лада". В результаті ДТП водій "Лади" Сергій Захаров від отриманих травм пізніше помер в лікарні.

8 вересня суд Пресненського району Москви визнав Єфремова винним в скоєнні ДТП, в результаті якого загинула людина. Міра покарання актора була визначена 8 роками позбавлення волі в колонії загального режиму.

Протягом всього процесу правозахисником актора виступав Пашаєв. Єфремов кілька разів змінював свідчення щодо своєї участі в аварії, Пашаєв же наполягав на невинності свого підопічного, звинувачуючи родичів Захарова в жадібності. Юрист також зачитував показання свідків, які стверджували, що за кермом Jeep Grand Cherokee не було Єфремова, хоча відеозапис підтверджував, що артист після аварії вийшов з машини через двері водія.

Представники ЗМІ, які висвітлювали кримінальний процес, називали поведінку Пашаєва "клоунською".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини