Головна Новини Зірки шоу бізнес ВІЛ-позитивна українська телеведуча заразилася коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

ВІЛ-позитивна українська телеведуча заразилася коронавірусом

Інфікування коронавірусом телеведуча запідозрила після появи сильного болю в горлі і відсутності нюху

1 жовтня 2020, 17:31 comments1750
Поділіться публікацією:

ВІЛ-позитивна українська телеведуча каналу Kyiv Live Христина Шапран повідомила про те, що хвора на коронавірус. Невтішною новиною вона поділилася в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ВІЛ-позитивна українська телеведуча заразилася коронавірусом

Фото: особистий архів Шапран

Ведуча повідомила, що хвороба протікає легко. З симптомів на 10 день залишилася тільки злегка підвищена температура.

"Відчуваю себе цілком нормально. Я ще жартувала, що мені перехотілося скиглити. А захотілося сексу, значить, я на правильному шляху. З симптомів у мене все ще поки тримається 37,2 вечорами, вранці прокидаюся зазвичай з 36,6", — розповідає телеведуча.

Також Шапран поділилася своїми відчуттями, як це жити без нюху, називаючи їх дивними і скаржачись, що доводилося готувати їжу, використовуючи таймер, щоб та не підгоріла.

"Вчора помітила, що почали з'являтися ледь помітні запахи. У мене зникав нюх. Дуже дивне відчуття, ні на що не схоже, коли ти не розумієш, ні як ти пахнеш, ні як в будинку пахне, як їжа пахне: вона взагалі їстівна або не дуже. І тільки в такі моменти усвідомлюєш, що це такі прості і звичні речі, але без них — ніяк. І боїшся вже залишати без таймера готуватися їжу — якщо вона почне горіти, ти не відчуєш", — говорив Христина Шапран.

За її словами, не дивлячись на основне її захворювання, протокол лікування COVID-19 не відрізняється від того, як лікують ВІЛ-негативних пацієнтів.

"На сьогоднішній день мій стан такий же, як і у будь-якої здорової людини, яка за собою стежить. Мій рівень імунітету вище, ніж у більшості середньостатистичних людей, які не сплять, по п'ятницях випивають і курять, наприклад", — зазначає Христина Шапран.

Телеведуча також висуває припущення, що препарати антиретровірусної терапії допомагають і при лікуванні інших вірусів.

"Мені складно з лікарської точки зору пояснити, як це працює. Як я розумію, ті препарати, які закривають клітини від вторгнення вірусу ВІЛ, вони ж допомагають її захистити і від якихось інших вірусів, роблячи менш вразливою імунну систему. Думаю, що COVID-19 проходить у мене в досить легкій формі, в тому числі, і завдяки цьому", — додала телеведуча.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Держдумі Росії епідемія коронавируса.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини