Борис Джонсон розкрив, чим хворіла Єлизавета II: нові подробиці останніх днів монарха

Королева Єлизавета II померла від раку кісток.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон поділитися подробицями про стан здоров'я королеви Єлизавети II. В автобіографії "Unleashed" Джонсон стверджує, що Єлизавета II страждала від раку кісток, і це стало причиною її смерті у вересні 2022 року. Витримки з книги, опубліковані британськими ЗМІ, розкривають, що Джонсон знав про хворобливий стан королеви протягом останнього року її життя.

Борис Джонсон розповів, що його остання зустріч з королевою була 6 вересня 2022 року, коли він офіційно подав у відставку з посади прем'єр-міністра. Це відбулося в Балморалі — за два дні до смерті Єлизавети II. Остання фотографія королеви, зроблена того дня, стала символом її непохитності, але, за словами Джонсона, вже тоді було помітно, що монарх відчував серйозні проблеми зі здоров'ям.

Згідно з автобіографією, Джонсон знав, що королева "має форму раку кісток". Ця заява стала першою офіційною згадкою про можливу причину смерті Єлизавети II, яку підтвердив високопосадовець. Офіційно у свідоцтві про смерть монарха вказана "старість" як причина смерті, але Джонсон стверджує, що справжній діагноз тримали в таємниці.

Джонсон згадує, що під час їхньої зустрічі королева "здавалася блідою та більш сутулою", а на її руках були видимі синці, можливо, від медичних процедур. Джонсон пише, що королева "ціле літо знала, що вона йде, але рішуче трималася і виконувала свій останній обов’язок". За словами британського політика, навіть тоді вона посміхалася й демонструвала свою стійкість.

Відкриття Бориса Джонсона про стан здоров'я королеви Єлизавети II стало несподіванкою для багатьох, оскільки інформація про її здоров'я завжди була під суворою охороною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що означає число 230873 у житті британської королеви.

Також "Коментарі" писали про улюблені тіари королеви Єлизавети II.