Джонсон повідомив, що королева не має серйозних проблем зі здоров'ям

Єлизавета, яка наступного року відзначить 70-річчя на троні, відома своїм міцним здоров'ям

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон після розмови з королевою Єлизаветою ІІ повідомив журналістам, що вона не має серйозних проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє Reuters.

"Я розмовляв з її Високістю, вона у чудовій формі… Їй просто треба робити те, що кажуть медики та трохи відпочити. Це важливо, на мою думку. Думаю, вся країна бажає їй найкращого", – сказав Джонсон.

Він щосереди спілкується з королевою і повідомляє їй головні новини. 95-річна королева пройшла попередні медичні огляди в лікарні минулої середи після скасування візиту до Північної Ірландії. У вівторок вона відновила публічні виступи, поспілкувавшись із послами відеозв'язком із Віндзорського замку.

Єлизавета, яка наступного року відзначить 70-річчя на троні, відома своїм міцним здоров'ям. Вона досі виконує багато громадських обов'язків. Наприклад, минулого вівторка вона організувала зустріч у Віндзорському замку для бізнесменів-мільярдерів, зокрема Білла Гейтса. Новини про відміну її візиту до Глазго можуть спричинити побоювання щодо її здоров'я.

Нагадаємо, незабаром у американського президента Джозефа Байдена відбудеться перший "європейський" вояж. З робочим візитом побуває голова Білого дому та у Великій Британії. Як повідомляє інформаційна служба ВВС, у Букінгемському палаці подружжя Байденів прийме сама королева Єлизавета II. Попередньо зустріч високопоставлених політиків має відбутися 13 червня. Цього ж дня Байден планує закінчити своє перебування у Англії. Повідомляється, що Джо Байден — уже дванадцятий за ліком американський президент, який отримав честь зустрітися з Єлизаветою II. Загалом королева проводила робочі зустрічі з усіма главами адміністрацій Білого дому, крім Ліндона Джонсона, 36-го президента Штатів. Першим американським президентом, з ким Єлизавета зустрілася ще у статусі принцеси, був Гаррі Труман.