Код монарха: яким секретним ім'ям називають Єлизавету II

І Єлизавета II не єдина, хто володіє кодовим ім'ям

Королівські особи мають секретні імена, які використовуються британськими спецслужбами для забезпечення їх безпеки. Єлизавету II, наприклад, згідно з даними інсайдера, поліцейські при внутрішніх комунікаціях називають "Sharon" або при листуванні просто буквою "S".

Співробітники служби безпеки під час публічних заходів, на яких присутній монарх, називає Її Величність секретним кодовим словом. Мета подібної хитрості - зберегти анонімність і чим легше кодове слово, тим краще. На перший погляд, це кодове ім'я може здатися смішним, тому що використання такого звичайного імені не відлякує того, хто, можливо, може зламати радіохвилі в пошуках інсайдерської інформації про королівську сім'ю, але частіше за все спецслужби називають королеву просто "S". Хоча, звичайно, у "S" може бути більш просте і логічне значення - "Суверен (Sovereign)".

І королева Великобританії не єдина, хто володіє секретним ім'ям. Наприклад, у Кейт Міддлтон таємний "псевдонім" - Дафна Кларк, а у її чоловіка принца Вільяма - другого в черзі на британський престол - Денні Коллінз. Обидва імені можна скоротити до ініціалів "DC", які, означають герцога / герцогиню Кембриджських (Duke / Duchess of Cambridge).

Нагадаємо, що у членів королівської сім'ї є певні заборони, зокрема на використання простих і невинних, здавалося б, на перший погляд, слів. Що це за слова, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що коронакризис вдарив по всьому населенню світу і монархи не виняток. Стало відомо, на чому економить королева Єлизавета II.