Головна Новини Зірки персона День народження Володимира Висоцького: як він пов'язаний з Україною (Унікальні фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

День народження Володимира Висоцького: як він пов'язаний з Україною (Унікальні фото)

Історичні корені Висоцького знаходяться в Україні

25 січня 2021, 13:42 comments3054
Поділіться публікацією:

25 січня — день народження відомого радянського барда та актора Володимира Висоцького. Мало, хто знає, що його доля пов'язана з Україною, а родинне коріння походять з Києва. У столиці України жили дядько, а також дідусь і бабуся Висоцького, розповідає видання КолоКрай.

День народження Володимира Висоцького: як він пов'язаний з Україною (Унікальні фото)

Висоцький. Фото: Вікіпедія

У різний час близькі родичі Володимира Висоцького жили на  вулицях Воровського та Івана Франка, а також в Чеховському провулку. Висоцький провів свою молодість в Києві й зустрів тут свою першу дружину — актрису театру імені Лесі Українки Ізольду Жукову.

Коли Висоцький приїздив до Києва, то часто спілкувався зі своїм дядьком про роки війни, багато з цих оповідань лягли в основу безлічі військових пісень Володимира.

У ранзі всенародної зірки Висоцький часто відвідував Київ, наприклад, в 1968 році він знімався у фільмі "Карантин" на кіностудії імені Довженка, він виконував військові пісні та завів дружбу зі сценаристом фільму Щербаком.

Живучи в Москві, Висоцький весь час намагався відвідувати українську столицю. Коли в 1970 році на зйомках в Одесі йому стало погано, то режисер запропонував відправиться в Москву, однак Володимир відмовився, сказавши, що йому потрібно в Київ до бабусі. Вона померла відразу після приїзду Висоцького.

Наступний вояж Висоцького в Київ відбувся восени 1971 року, коли він гастролював по Україні з Московським театром драми і комедії на Таганці.

У наступні роки Володимир часто виступав у Києві зі своїми концертами, останній раз він відвідав столицю України в 1978 році, коли їхав до Одеси для зйомок своєї найзнаменитішої ролі Гліба Жеглова у фільмі "Місце зустрічі змінити не можна".

Володимир Висоцький помер 25 липня 1980 року в Москві у віці 42 років від гострої серцевої недостатності. В останні роки життя він намагався вилікуватися від наркотичної залежності.

День народження Володимира Висоцького: як він пов'язаний з Україною (Унікальні фото) - фото 2
День народження Володимира Висоцького: як він пов'язаний з Україною (Унікальні фото) - фото 3

Раніше ми повідомляли, що в Москві наклав на себе руки відомий комік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини