Ілон Маск розповів, чому переїхав до Техасу

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск повідомив 8 грудня, що переїхав з Каліфорнії в Техас, щоб зосередитися на розробці корабля Starship і будівництві нового заводу з виробництва електрокарів Tesla

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск вирішив переїхати з Каліфорнії в Техас через своїх робочих планів. Засновник Tesla планує створити корабель Starship і зайнятися плануванням будівництва заводу з виробництва електрокарів Tesla. Як він розповів в інтерв'ю головному редактору The Wall Street Journal Метту Мюррею, для того, щоб створити якісний продукт, потрібно працювати "буквально на передовій".

На думку Ілона Маска, для того, щоб створити хороший продукт, потрібно керуватися не з офісу, а жити буквально на роботі.

"Війська будуть боротися наполегливіше, якщо побачать генерала на передовій", - цитує Маска medusa.io з посиланням на The Wall Street Journal.

Кілька видань повідомило, що Засновник Tesla і SpaceX вирішив покинути Каліфорнії, але точна причина не називалася. Деякі припустили, що Маск міг переїхати через податки. У Каліфорнії встановлено один з найвищих в США податків на доходи фізичних осіб, а в Техасі прибутковий податок не стягують.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що генеральний директор SpaceX впевнений, компанія висадить перших людей на Марс до 2026 року. Якщо точніше, через 4-6 років. Попри це Маск повідомив, що існує величезна кількість ризиків, пов'язаних з цією подією. Бізнесмен заявляє, що втілити план у реальність допоможе ракета Starship, яка ще перебуває в розробці. Космічний транспорт буде проводитися з нержавіючої сталі і зможе вміщати в себе до 100 чоловік одночасно.