Композитор Євген Хмара розповів про таїнство народження музики

Євген Хмара вважає народження музики магією

Український композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара не має вищої музичної освіти, але це не завадило йому досягти великих висот у цій сфері та стати справжньою зіркою, не тільки в Україні, але і за кордоном. В ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" Євген розповів, як створює музику.

"Народження музики – це магія. Як вона приходить, я так і не зрозумів. А ось створення цієї музики: щоб вона набула вигляду, зазвучала у супроводі сплетеного танцю музичних інструментів – це вже робота. Над першим альбом я працював, мені здається, все життя. І коли ти тримаєш в руках альбом, це відчуття, котре можна порівняти з дитиною, яку ти вперше береш на руки. Завжди хочеться, щоб новий альбом був кращим за попередній. Але ти розумієш, що кожен альбом – інший. Адже я змінююся, стаю старшим, і це віддзеркалюється в музиці", - підкреслив Хмара.

Піаніст-віртуоз пояснив, що прогалини у професійній освіті, які у нього є, заповнює за допомогою самовчителя, самопізнання, а також вивчення якихось моментів під час записів, шляхом досвіду під час репетицій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що співачка ALYOSHA розповіла, як стати зіркою шоу-бізнесу.