MÉLOVIN здійснив камінг-аут: чому це призвело до скандалу з М1 (ФОТО, ВІДЕО)

Під час виступу артист поцілував дівчину і хлопця, відкрито заявивши про свою бісексуальність

5 липня на українському музичному фестивалі Atlas Weekend явно запам'ятається любителям вітчизняної музики. Найбільше ж цей день виступів не пройде повз шанувальників творчості співака MÉLOVINа, який заявив про те, що є бісексуалом, зробивши офіційний камінг-аут.

Про подію стало відомо із соціальних мереж, де артист сам поділився відеозаписом виступу. Під час програшу однієї з пісень Костя Бочаров (справжнє ім'я MÉLOVINа — ред.) поцілував дівчину, потім — хлопця, а після високо підняв райдужний прапор, що є символом ЛГБТ-спільноти.

При цьому камінг-аут MÉLOVINа не був оцінений усіма українцями, як щось позитивне. Більш того — неоднозначною позицією виділилися навіть представники телеканалу "М1", які є одними з організаторів Atlas Weekend.

Як повідомив сам MÉLOVIN, телеканал просто вирізав момент із його камінг-аутом із прямого ефіру. Також повного запису виступу і досі немає на офіційному YouTube-каналі медіа. Цікаво, що навіть на сторінку телеканалу в Instagram було завантажено лише коротке відео виступу на кілька секунд. При цьому в підписі до нього знаходиться смайлик веселки.

Жодних інших "відміток" про камінг-аут артиста телеканал не зробив. Більш того, судячи з коментарів в запису, СММ-ник сторінки навіть видаляв коментарі незадоволених шанувальників творчості MÉLOVINа. На це звернули увагу в громадській організації kyivpride, котра підтримує ЛГБТ-спільноту, та інші користувачі.

"Мій офіційний камінгаут, який стався на сцені, було вирізано з прямого ефіру М1. [...] І все через те, що я показав свою сутність. Для мене не мають значення колір, віра або стать, адже любити треба людину, тіло, душу..." — зазначив співак.

Також він підкреслив, що у 2021 році подібна любов все ще не визнається багатьма і зустрічає хвилю негативу. На думку артиста, цензура не має стосуватися боротьби за особисті права і свободу.

По-різному відреагувала на його зізнання про бісексуальність і величезна фан-база MÉLOVINа. Звісно, більшість фанатів висловили йому підтримку і нагадали про свою любов. Дехто підкреслив, що був упевнений у його орієнтації, і подякував за відкритий камінг-аут.

Чимало прихильників використали у коментарях відомий слоган "BRAVE. LOVE. FREEDOM" (з англ. "Хоробрість. Любов. Свобода" — ред.), що давно є "візитною карткою" MÉLOVINа.

"Як же я пишаюся тобою!", "Перший український артист, який не побоявся показати справжнього себе", "У нашій країні потрібно мати неймовірну сміливість, щоб заявити про себе, про свою свободу. Але ти це зробив!", "Було дуже неприємно побачити, як "відгризли" кінець виступу у ТБ-версії. Наш менталітет не готовий любити і поважати почуття всіх оточуючих, лише готовий тримати любов під замком, якщо вона відрізняється від звичайних стандартів. У любові немає статі та стандартів, любіть!" — поділилися своїми враженнями різні шанувальники артиста.

Також на підтримку MÉLOVINа виступили і деякі інші колеги.

"Мел! Я тебе підтримую! Свобода бути СОБОЮ — найбільша цінність! Люблю за сміливість!" — прокоментувала запис співачка Злата Огнєвіч.

Не обійшлося і без тих, кому подібне визнання артиста не сподобалося.

"А що, на вашу думку, повинні були робити люди, які прийшли на AtlasWeekend: відвернутися, заплющити очі, піти? Melovin думав взагалі про їх почуттях, коли робив свій камінг-аут? Та й своє відкриття можна було зробити не таким шокуючим!", "Ти був для мене кумиром, і я готовий був віддати все щоб потрапити на твій концерт, зараз і безкоштовно не піду", — писали в соцмережах розчаровані українці.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що не так давно ще одна з країн Євросоюзу вирішила узаконити одностатеві партнерства. Права жителів якої держави хочуть розширити, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що ЛГБТ-українці отримали дозвіл на участь в одній із раніше заборонених для них медичних процедур. Подробиці — в нашій публікації.