Головна Новини Зірки персона "Мати Гаррі Поттера" звинуватили у неприязні до трансгендерів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мати Гаррі Поттера" звинуватили у неприязні до трансгендерів

Автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг зіткнулася з різкою критикою після неоднозначної публікації в Twitter

10 червня 2020, 04:26 comments1314
Поділіться публікацією:

Знаменита британська письменниця, автор світового бестселера про "Хлопчика, Який Вижив" Гаррі Поттера, Джоан Роулінг зіткнулася зі шквалом критики, де її дорікають у трансофобії, іншими словами, в нетерпимості до трансгендерів і транссексуалів. Про це повідомляють західні ЗМІ, посилаючись на Twitter знаменитості.

"Мати Гаррі Поттера" звинуватили у неприязні до трансгендерів

Так, причиною хейта письменниці став її перепост посилання зі статтею під назвою: "Думка: після СOVID-19 світ повинен стати справедливіше для людей, які менструюють".

"Цікаво, як же називаються такі люди? Хм.. начебто є слово для них.. Жанки? Жунки?", — іронічно підписала публікацію Роулінг.

У відповідь люди, незнайомі з іронією чи погано її розуміють, дорікнули письменницю в трансофобії, мовляв, не всі, у кого йдуть місячні, обов'язково вважають себе жінками.

”Мати Гаррі Поттера” звинуватили у неприязні до трансгендерів - фото 2

У відповідь на таку критику письменниця-фантаст запевнила передплатників, що ні в якому разі не мала на меті образити когось з ЛГБТ-спільноти, а також особисто знає кілька трансгендерів і підтримує з ними теплі дружні стосунки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Джоан Роулінг повідомила про випуск нової друкованій книзі, яку можна буде завантажити безкоштовно в електронному вигляді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини