"Не потрібно людей ламати": відомий співак зробив заяву про мовне питання

Сергій Танчинець виступає за ласкаву українізацію

Музикант групи "Без обмежень" Сергій Танчинець висловив свою думку про українізацію. Він стверджує, що не треба ламати людей і примушувати їх вже говорити українською.

"Я був прихильником ласкавої українізації, зараз я є прихильником менш ласкавої українізації. У мене немає ні бажання, ні впевненості в тому, що людей потрібно ламати через коліно, навіть зараз", - розповів лідер гурту в інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці".

За думкою музиканта, потрібно створювати співгромадянам такі умови, щоб вони добровільно мали бажання говорити українською мовою. Ще, за його переконанням, вирішити цю проблему в нашій країні можуть допомогти відомі особистості.

"Ми, як артисти, кінематографи, художники, повинні робити українську модною. Все українське, мова в тому числі, має бути модним і привабливим. Ми - артисти - повинні робити це модним, стильним, милозвучним. Таким чином ми - артисти - можемо приєднатися до українізації", - сказав музикант.

Ще Сергій Танчинець оприлюднив своє відношення до російської мови в середовищі військовослужбовців. Співак каже, що це єдині люди, які заслужили повне право спілкуватись тою мовою, яка їм найзручніша.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні утискають через мову. Приблизно половина мешканців України висловлює думку, що в країні має місце дискримінація за ознакою мови. При цьому, співгромадяни говорять про утиски, наводячи інші ознаки, проте там відсотки набагато менші.

Такими є результати всеукраїнського опитування, які були отримані фахівцями Київського міжнародного інституту соціології за замовленням Консультативної місії ЄС в Україні. Респонденти відповідали на питання про те, чи існує, на їх думку, дискримінація громадян країни за вказаними ознаками.