Ніна Матвієнко поділилася секретом довголіття: що вона радить українцям

Відома українська артистка переконана, що образи негативно впливають на здоров’я людини

Співачка Ніна Матвієнко розповіла про секрети довголіття, які, на її думку, допоможуть зберегти своє здоров’я.

Народна артистка України каже, що потрібно навчитися любити та прощати, особливо рідних і близьких людей. Про це вона заявила в інтерв'ю виданню "Факты".

Артистка розповіла, що робить під час пандемії коронавірусу та зізналася, що секрет її довголіття та здоров’я – вміння прощати. А ще - поділилася смачним рецептом вітамінного салату, який надасть сил та енергії.

"Люди мало вживають їжу з "сонцем": фрукти, овочі, різну зелень. Потрібно готувати більше салатів, пити свіжі і натуральні соки. Ця їжа - корисна, бо має багато вітамінів. Я люблю готувати салат, де є фета, яйце, апельсин, цибуля, соняшникове, гарбузове насіння та зелень. Треба, щоб зелені салати були з грядки, якщо, звісно, є така можливість. Заправити такий вітамінний салатик можна сметаною, соняшниковою, рисовою олією чи кефіром", - каже Ніна Матвієнко.

Українська співачка зізналася, що сьогодні непросто жити артистам. Адже їх карантинні обмеження торкнулися найбільше.

Та головний секрет міцного здоров’я, на її думку, - це вміння пробачати, любити близьких і кривидників.

"Кривда – це не ваша проблема, а тих, хто ображає. А лихий вчинок - відповідальність того, хто творить зло. Захищайтеся з допомогою любові та прощення. Я це зрозуміла, на жаль, дуже пізно. Гнів і негатив призводять до хвороб. Людина із злістю потроху гине. Тому я раджу і кажу: не будьте лихими, поганими, знаходьте в житті стимул прощати", - наголосила народна артистка України.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Ніна Матвієнко допомогла перемогти учасниці проєкту "Фабрика".