Пішов із життя всесвітньо відомий італієць

Його пісня "L’italiano" досі залишається "візитною карткою" артиста

Італійський співак і поет-пісняр Тото Кутуньо, знаменитий далеко за межами своєї країни, особливо хітом L'Italiano, помер у віці 80 років, заявив італійському агентству ANSA його менеджер Данило Манкузо. Про це повідомляють "Коментарі".

За словами Манкузо, Кутуньо (його повне ім'я – Сальваторе Кутуньо), помер у лікарні Сан-Рафаеле в Мілані після тривалої хвороби, яка останніми місяцями загострилася.

1980 року співак виграє конкурс у Сан-Ремо з піснею Solo noi. За кілька тижнів після перемоги в Сан-Ремо Тото посідає шосте місце на Міжнародному фестивалі легкої музики в Токіо з піснею Francesca non sa. А 1983 року Тото Кутуньо бере участь у фестивалі в Сан-Ремо з піснею "L'italiano", яка досі залишається "візитною карткою" артиста. Офіційно пісня посідає 5-те місце, проте за результатами "народного" голосування Totip, проведеного одразу після фестивалю, L'italiano посідає 1-е місце.

Після фестивалю пісня досягла перших місць у хіт-парадах Франції (13 тижнів), Італії, Швейцарії, найвищих місць в інших країнах.

У 1990 році Тото Кутуньо бере участь у конкурсі "Євробачення 1990" у Загребі з піснею "Insieme: 1992", що оповідає про єдність Європи. Однак, перш ніж пісня потрапила на конкурс, до її тексту були внесені зміни. Але все ж таки Кутуньо отримує право виступити на конкурсі і навіть виграє його, тим самим забезпечивши Італії право на проведення "Євробачення" у 1991 році. Ведучими конкурсу "Євробачення-1991", що проходив у Римі, були два єдині представники Італії, які вигравали конкурс "Євробачення", - Тото Кутуньо та Джильола Чінкветті, переможниця конкурсу 1964 року. Після п'ятирічної перерви, 1995 року, Кутуньо повертається до Сан-Ремо з піснею Voglio andare a vivere in campagna, і того ж року випускає однойменний альбом. 1997 року брав участь у фестивалі з піснею Faccia pulita. З 1998 до 2000 року Тото Кутуньо вів на італійському телебаченні програму I fatti vostri, а також продовжував з незмінним успіхом гастролювати в різних країнах.

Помер 22 серпня 2023 року від раку передміхурової залози.

Тим часом, США закликали своїх громадян залишити країну, яка межує з Україною.

Путін зробив нову заяву про "зернову угоду" та назвав свої умови.

А рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори.