Помер найстаріший лауреат премії "Оскар" актор Крістофер Пламмер

За плечима актора понад 200 кінострічок, але незважаючи на свій вік він все ще продовжував зніматися в кіно

Володар премій "Оскар", "Золотий глобус" і багатьох інших акторських нагород Крістофер Пламмер помер у віці 91 року. Про це повідомляє Deadline. Він помер удома в Коннектикуті в оточенні своїх рідних.

Останні 70 років свого життя Крістофер провів на сцені, встигнувши знятися в більш ніж 200 кінострічок і телешоу. Він став найстаршим актором, якому коли-небудь вручали "Оскар". Престижну премію він отримав за роль другого плану в драмеді "Початківці" в 2012 році. За цю ж роботу він отримав і "Золотий глобус".

Незважаючи на свій поважний вік він продовжував зніматися у фільмах, а в 2018 році був знову номінований на "Оскар" за роль у фільмі "Всі гроші світу".

Його близький друг і менеджер Лу Пітт каже, що Пламмер дуже пишався своїм канадським корінням.

"Кріс був незвичайною людиною, яка глибоко любила і поважала свою професію, у нього були старомодні манери, він любив посміятися над собою і його голос звучав, як музика. Завдяки своєму мистецтву і людяності він торкнувся всіх наших сердець і його легендарне життя збережеться для всіх майбутніх поколінь. Він завжди буде з нами ", - сказав Лу Пітт.

Крістофер Пламмер народився 13 грудня 1929 року в Торонто, пізніше переїхав в Монреаль, де пройшло його дитинство. Свою акторську кар\'єру він починав в театрі і на радіо, працюючи французькою та англійською мовами.

Найбільше сучасному глядачеві Крістофер був відомий завдяки своїм ролям у фільмах "Звуки музики", "Будинок біля озера", "Ігри розуму", "Дівчина з татуюванням дракона", "12 мавп", "Людина, яка хотіла бути королем", "Всі гроші світу". Також він знявся у фільмі радянського режисера Сергія Бондарчука "Ватерлоо" в ролі Артура Веллінгтона в 1970 році.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що помер російський актор, який грав в "Бригаді" Віталій Альшанський.