Головна Новини Зірки персона Помер відомий український режисер
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий український режисер

Сергію Проскурні було 64 роки

2 лютого 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

На 64-му році життя помер відомий та талановитий український театральний режисер і продюсер Сергій Проскурня. Про це повідомив колишній міністр культури Євген Нищук на своїй сторінці в Facebook.

Помер відомий український режисер

Помер видатний український режисер Сергій Проскурня. Фото: nikvesti.com

Сергій Проскурня зробив великий внесок в розвиток культури та театрального мистецтва України. 

Свої співчуття висловили народні депутати Ірина Геращенко, Микола Княжицький, журналіст Віталій Портников та Ірина Подоляк.

Нагадаємо, що Сергій Проскурня родом зі Львова. Наприкінці 80-х він став одним з авторів концепції та організаторів фестивалю української популярної пісні "Червона рута".

Надалі Сергій продовжував співпрацювати з молодими талантами. Він організовував міжнародні театральні фестивалі, в яких взяли участь понад 300 колективів з більш ніж 20 країн світу і більшості обласних центрів України. 

За період президентства Віктора Ющенка Проскурня поновив звичай проведення Всесвітніх форумів українців.

Сергій Проскурня приділяв багато уваги творчості українського поета Тараса Шевченка. Згодом під його керівництвом вийшли кінопроекти "Наш Шевченко" та "Тарас Шевченко. Ідентифікація".

Окрім того, саме Сергій Проскурня став головним режисером-постановником концерту "Україна. Народжені вільними", який відбувся в честь Дня Незалежності у 2016 році.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що від коронавірусу помер сценарист "Сімпсонів" Марк Уілмор. Його серце перестало битися на 57-му році життя. Повідомляється, що причиною смерті сценариста став коронавірус. Як виявилося, на тлі цього вірусу у нього розвинулися ускладнення, з якими його організм впоратися не зміг. Про Марка Уілмора читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини