Головна Новини Зірки персона Помер знаменитий радянський актор Валентин Гафт
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер знаменитий радянський актор Валентин Гафт

Артиста не стало у віці 85 років

12 грудня 2020, 11:23 comments1111
Поділіться публікацією:

Сьогодні стало відомо про смерть знаменитого радянського актора, театрального режисера Валентина Йосиповича Гафта. Артист пішов з життя на 86-му році. Причини, за якими зупинилося серце Гафта, поки що не повідомляються, проте відомо, що за кілька років до смерті актор переніс інсульт.

Помер знаменитий радянський актор Валентин Гафт

ФОТО: З відкритих джерел

На рахунку Валентина Гафта сотні чудових ролей. Крім служіння в театрі, він прославився грою в кіно і з'являвся в найбільш популярних радянських, а також сучасних кінострічках таких, як "Вбивство на вулиці Данте", "Дорога на Рюбецаль", "Здрастуйте, я ваша тітка!", "Чародії", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Вісім днів надії", "Майстер і Маргарита", "Чумацький шлях" і десятках інших.

Валентин Гафт народився в 1935 році в Москві. Закінчив акторську студію МХАТ і служив у трупі Московського театру "Сучасник" з 1969 року. За роки життя актор був удостоєний безлічі престижних нагород: він отримав звання Народного артиста РРФСР, орден "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня та II ступеня, театральну премію Станіславського за внесок в розвиток акторського мистецтва та інші.

З артистом попрощаються 15 грудня на алеї діячів мистецтв на Троєкуровському кладовищі в Москві.

Нагадаємо, що вчора, 11 грудня, помер відомий радянський актор, Народний артист Росії Микола Іванов. Його не стало на 78-му році життя. Причиною, через яку обірвалося життя актора, стала серцева недостатність. А 9 грудня не стало провідного артиста Малого театру, актора популярних радянських кінострічок В'ячеслава Єзепова.

Раніше видання "Коментарі" писало про втрати 2020 року, про те, хто із знаменитостей помер в році, що минає.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини