Головна Новини Зірки персона Помер знаменитий український художник і поет Юрій Зморович
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер знаменитий український художник і поет Юрій Зморович

Діяча не стало у віці 74 роки

9 лютого 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо про смерть відомого українського художника, скульптора і поета Юрія Зморовича. Його серце зупинилося на 75-му році життя, передає OBOZREVATEL.

Помер знаменитий український художник і поет Юрій Зморович

Юрій Зморович - фото з відкритих джерел

Про трагедію на своїй сторінці в Facebook повідомив столичний поет Дмитро Бураго. Причина смерті Зморовича поки що невідома:

"Пішов з життя видатний киянин — Юрій Валентинович Зморович. Композитор і художник, поет і режисер, Юра володів унікальним чуттям в мистецтві. І, здається, не було галузі людських знань, які не захопили його ... Низький уклін тобі, Зморро, повсталий з матерії. Співчуття твоїм близьким і коханим ", — написав Бураго.

До слова, Юрій Зморович — знаменитий український поет, художник, режисер, скульптор і організатор різних українських культурних проектів, відомий під псевдонімом Zmorro (Зморро).

Діяч народився 14 квітня 1946 року в Києві, в родині відомого математика Валентина Зморовича.

У літературних колах він став відомий вже з 1960-х років, коли публікував свої перші поезії в популярних журналах різних країн світу. Юрій Зморович також зробив внесок у розвиток візуального мистецтва — він був автором нефігуративних композицій, що виставлялися в Києві, Нью-Йорку, Гельсінкі, Стамбулі та інших містах у різних куточках світу.

У 2000-х роках діяч співпрацював як режисер і виконавець з Київським театром поезії "Під зоряним небом".

Як композитора і виконавця, Зморовича притягували спонтанна імпровізація, фрі-джаз та етніка. Він грав на саксофонах, бас-кларнеті, флейтах та клавішних інструментах, а також був автором понад 30 авторських музичних дисків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що стало відомо про смерть відомої американської співачки Мері Вілсон, яка входила до складу гурту The Supremes. Її серце перестало битися на 76-му році життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини