"Поза політикою": Володимиру Зеленському відмовили у виступі з промовою на фіналі Євробачення

Організатори "Євробачення-2023" позбавили президента України можливості достукатися до світової спільноти, через виступ у фіналі пісенного конкурсу, який відбудеться 13 травня в Ліверпулі. Зеленському відмовили у промові

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на The Times.

За словами організаторів, Євробачення – це шоу, що керується суворими правилами й принципами. Тим паче, воно має розважальний характер. Тому, перебуває поза політикою.

"Цей принцип забороняє можливість робити політичні чи інші подібні заяви в межах конкурсу", – сказав він.

Разом з тим, переговори щодо ймовірної промови Володимира Зеленського ще тривають. До прикладу, британський ексміністр культури Лорд Вейзі не погоджується з позицією організаторів пісенного конкурсу, пишуть іноземні ЗМІ.

"Не варто ховатися від подій, на тлі яких проходить конкурс", - зауважив ексміністр культури.

Главі української держави не дали виступити і на церемонії вручення "Оскара", що проходила 13 березня. Виступ Зеленського включили до програми, але в підсумку – він отримав відмову. Така позиція організаторів Євробачення спостерігається не вперше. На минулорічній церемонії Євробачення Зеленський теж не виступав. Тоді, в Україні це сприйняли як "лицемірство".

Як нагадаємо, "Коментарі" писали, - Учасники другого півфіналу Євробачення-2023: порядок виступів 16 учасників з різних країн змагатимуться у другому півфіналі пісенного конкурсу Євробачення-2023 за місце у його фінальній частині.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Хто переможена Євробаченні-2023: нові прогнози букмекерів Згідно "свіжих прогнозів" український гурт TVORCHI з англомовним треком Heart of Steel - у п’ятірці лідерів міжнародного конкурсу. Ще кілька місяців тому Україні пророкували перемогу у співочому конкурсі. Проте, сьогодні шанси на першість – дещо впали.