Російський суд визнав Невзорових екстремістами та конфіскував їхнє майно

Російський журналіст розповів, що втрата майна в Росії його анітрохи не турбує.

Жовтневий суд Санкт-Петербурга звинуватив журналіста Олександра Невзорова та його дружину Лідію в екстремізмі, заборонив їхню діяльність у Росії та конфіскував їхнє майно. Це рішення є першим подібним прецедентом, коли прокурор застосовує нову схему вилучення власності.

“Свобода дорого коштує. Але її ціна не може бути занадто високою. Сьогодні завершився суд. Все, що ще пов'язувало мене (матеріально) з росією – "конфісковано на користь держави". Втім, я не перший, кого росія зрадила і обікрала. І не останній”, - прокоментував ситуацію журналіст.

Юрист Олексій Прянішніков зазначив, що влада застосовує нову методику для боротьби з опозиціонерами, про що свідчить конфіскація земельних ділянок, будинку, автомобіля та часток у бізнесі подружжя.

За даними слідства, з березня 2022 року Невзоровы "поширювали екстремістську ідеологію" та публікували неправдиві відомості про дії російських військ в Україні. У відповідь на це Невзоров, який уже залишив Росію і отримав українське громадянство, заявив, що його не хвилює втрата майна, і він пишається своєю стійкістю перед тиском.

“Два місяці мене шантажували, пропонуючи “добре рішення суду” в обмін на “коригування позиції” щодо війни, України та кремлівського упиря. Ймовірно, така ж тактика буде застосовуватися і до всієї антивоєнної еміграції”, - написав Невзоров.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Каньє Вест, який завжди перебуває у центрі медійної уваги через свої скандальні заяви, знову став героєм гарячих дискусій. Цього разу причиною стала його нова пісня "Vultures", яка спричинила бурю обурення в Росії.