Головна Новини Зірки персона Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор
commentss НОВИНИ Всі новини

Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор

Актор виграв чотири «Еммі» та був номінований на «Оскар»

2 лютого 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

У віці 95 років помер відомий американський актор Гел Голбрук. Новину про смерть зірки кінематографу повідомляє The New York Times, посилаючись на інформацію від помічниці актора Джойс Коен.

Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор

Гелу Голбруку було 95. Фото: Globe Photos

Голбрук відійшов у інший світ ще 23 січня у власному будинку в Беверлі-Хіллз. Загалу ж факт смерті став відомий лише нині.

Гел Голбрук займався кінематографом усе своє життя. Володар чотирьох премій "Еммі", номінант на "Оскар" як найкращий актор другого плану, ролі у справді культових стрічках — це все про Голбрука.

Популярність актору приніс фільм "Вся президентська рать" про Вотергейтський скандал у США. У ньому Голбрук зіграв анонімного інформатора. Український глядач, який полюбляє іноземні фільми, міг познайомитися із творчістю Гела Голбрука у стрічках "Тепер я йду у дику далечінь" (це і була його номінація на "Оскар"), "Туман", "Води слонам!", "Лінкольн".

Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор - фото 2
Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор - фото 3
Справжній Марк Твен: помер відомий американський актор - фото 4

Також за останні п’ятнадцять років актор неодноразово з’являвся у телесеріалах — "Клан Сопрано", "Сини анархії", "Швидка допомога". Останні епізодичні ролі Голбрук виконав у медичному серіалі "Анатомія Грей" та детективному — "Гаваї 5-0".

Старшому поколінню американців Гел Голбрук був ще й відомий в образі Марка Твена — виконував головну роль у моноспектаклі "Mark Twain Tonight!". Цікаво, що вперше роль знаменитого письменника Голбрук зіграв у 29-річному віці. Згодом чоловік жартував, що з роками, аби виглядати як 70-літній Твен, йому треба все менше косметики.

Голбрук був двічі одружений. Його друга дружина Діксі Картер померла у 2010 році. У Голбрука залишилися донька, син, кілька пасербиць та четверо онуків.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на 64-му році життя помер відомий український театральний режисер Сергій Проскурня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини