Ведучого росТВ Познера закидали яйцями в Грузії: йому довелося відлетіти - відео

Грузини обурилися тим, що на територію країни пустили людину, яка "виправдовує російську окупацію"

Наміри святкувати день народження в Грузії для російського телеведучого Володимира Познера не увінчалися успіхом. Увечері 31 березня в Тбілісі спалахнула акція протесту через його приїзд до грузинської столиці. Дану інформацію оприлюднив місцевий канал Руставі-2, пише "Ліга".

Повідомляється, що російський журналіст Познер прилетів до Грузії, щоб відзначити свій 87-й день народження, однак ця подія викликала невдоволення серед місцевих жителів - готель, у якому проживав телеведучий, закидали яйцями, написавши на асфальті "Геть з Грузії". Відео оприлюднив новинний ресурс "Эхо Кавказа".

Учасники протестної акції, як громадські активісти, так і представники опозиції, обурилися тим, що на територію країни пустили людину, яка "виправдовує російську окупацію". Однак у МВС Грузії заявили, що Володимир Познер мав законні підстави відвідувати країну, оскільки є громадянином США.


Сьогодні вранці стало відомо, що російському телеведучому довелося покинути країну. Він полетів із Тбілісі чартерним рейсом.

Джерело також повідомляє, що Володимир Познер та його гості порушили комендантську годину, яка діє в місті через поширення коронавірусного захворювання. Внаслідок цього на готель наклали штраф в 10 000 ларі (3000 доларів), а на присутніх - нібито у 2000 ларі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що російська телеведуча Катерина Стриженова впала під час ефіру передачі "Время покажет". Під час передачі гості обговорювали тему окупації Криму та Голодомору в Україні. В обговоренні брала активну участь і Стриженова. Після слів перед рекламною паузою, ймовірно, вона не помітила сходи й впала.