Головна Новини Зірки персона Від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист
commentss НОВИНИ Всі новини

Від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист

Причиною його смерті стали ускладнення, викликані коронавірусною інфекцією

10 грудня 2020, 18:42
Поділіться публікацією:








Сьогодні, 10 грудня, не стало відомого грузинського оператора, актора, режисера і сценариста Олександра Рехвіашвілі. Йому було 82 роки. Причиною його смерті стали ускладнення, які були викликані COVID-19.

Від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист

Олександр Рехвіашвілі. Фото: stuki-druki.com

Про трагічну звістку повідомив тбіліський Міжнародний культурно-просвітницький союз "Русский клуб" , розмістивши на своїй сторінці в соціальних мережах відповідний пост.

Від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист - фото 2

Олександр народився 17 січня 1938 року в Москві. У 1962 році закінчив операторський факультет ВДІКу (майстерня А. Гальперіна), в 1971 році — його режисерський факультет (майстерня С. Герасимова). У 1971 році влаштувався на роботу в кіностудію "Грузія-фільм".

За свою кар'єру встиг попрацювати з з Отаром Іоселіані, Георгієм Шенгелая, Сергієм Герасимовим. Також знявся у фільмі "Піросмані", де йому дісталася роль французького художника. Картину зняв Георгій Шенгелая, в центрі її сюжету — життя великого грузинського художника. У стрічці робиться акцент на національний колорит.

Олександр Рехвіашвілі є Заслуженим діячем мистецтв Грузії і Кавалером ордена Честі. Під його чуйним і професійним керівництвом вийшли такі популярні картини, як "Луг зелений", "Грузинська хроніка XIX століття", "Шлях додому", "Ступінь".


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, помер відомий радянський артист , який зіграв понад 40 ролей. Сьогодні, 9 грудня, не стало ще одного відомого радянського артиста В'ячеслава Івановича Єзепова. Серце актора зупинилося на 80-му році життя. Причину смерті не називають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини