Відома фолк-співачка померла, навмисно заразившись COVID-19

Хана Горка хотіла підтвердити одужання від Covid, щоб отримати медичний пропуск

Чеська фолк-співачка померла після того, як навмисно заразилася Covid, щоб отримати медичний пропуск, який дозволяв би їй відвідувати заклади, заблоковані для тих, хто не має підтвердження про вакцинацію або нещодавнього одужання від інфекції. Про це повідомляє The Guardian.

57-річна Хана Горка, яка була вокалісткою гурту Asonance, померла, повідомив її син Ян Рек. Вона добровільно піддалася впливу вірусу, коли її чоловік і син, обидва вакциновані, підхопили його перед Різдвом, сказав Рек громадському радіо iRozhlas.cz.

"Вона вирішила продовжувати нормально жити з нами та вважала за краще заразитися хворобою, аніж зробити щеплення", - сказав Рек.

За два дні до смерті Горка написала у соцмережах: "Я вижила… Було напружено. Тож тепер буде театр, сауна, концерт… і термінова поїздка на море".

Для доступу до культурних і спортивних об’єктів, а також для подорожей і відвідування барів і ресторанів у державі-члені ЄС, яка стикається зі зростаючою кількістю Covid, потрібен доказ вакцинації або нещодавньої інфекції.

Рек звинуватив у смерті місцевий рух проти вакцинації, сказавши, що його лідери переконали його матір не робити вакцинацію.

"Я точно знаю, хто вплинув на неї… Мені сумно, що вона вірила незнайомцям більше, ніж своїй рідній", – сказав Рек.

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерти пояснили, чи є втрата нюху та смаку поширеним симптомом штаму Omicron. Варіант Omicron зробив традиційні симптоми COVID-19 менш поширеними, тоді як симптоми застуди, такі як нежить, чхання та біль у горлі, стали більш поширеними, особливо серед вакцинованих людей.