Відома російська телеведуча у списку терористів за підтримку України

Тетяна Лазарєва: критика влади РФ коштувала актрисі статусу терориста

Відому російську актрису Тетяну Лазарєву, яка критикує Путіна та підтримує Україну, додали до списку терористів на сайті Росфінмоніторингу. Раніше актриса вже потрапила під статтю "іноземний агент" і тепер їй загрожує до семи років ув'язнення за звинуваченням у "публічній пропаганді тероризму через інтернет".

Лазарєва, яка залишила Росію та переїхала до Іспанії, прокоментувала ситуацію:

"Ми чекали разом із моїми адвокатами. Нас попереджали за те, що дві адміністративні справи, які на мене заведені, автоматично можуть, можуть призначити кримінальну відповідальність. Поки не зрозуміло. Поки справа перебуває у слідчому комітеті і не дуже зрозуміло на якій основі. Будемо. чекати", - написала ведуча.

Ведуча також написала, що у будь-якій ситуації вона продовжить говорити правду. На початку повномасштабного вторгнення Лазарєва перебувала у Києві, де активно висловлювала свою підтримку Україні. Вона закликала росіян протестувати та висловлювати своє невдоволення війною. Тепер, із новими звинуваченнями, вона не планує повертатися до Росії

"Я відчуваю смуток, тому що дійсно бути переслідуваною на власній батьківщині, дуже сумно. Дуже сумно, що я стала для своєї країни такою людиною, яка нібито проти неї. Я з тих людей, які можуть сказати різку правду і таким чином допомогти розібратися з якоюсь проблемою", - додала Лазарєва.

Раніше "Коментарі" писали, що 2-й Західний окружний військовий суд Москви заочно засудив народного депутата України Олексія Гончаренка до десяти років позбавлення волі. За словами нардепа, він перший український депутат, засуджений у Росії. За інформацією видання "Медіазону", Гончаренка визнали винним у поширенні військових "фейків", виправданні тероризму та розпалюванні ненависті.