Відомий український шеф-кухар розповів чому не вступив до лав ЗСУ

Клопотенко вважав, що в тилу він може бути набагато кориснішим

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів в інтерв'ю виданню "ТиКиїв", що на початку повномасштабного вторгнення не бачив сенсу вступати до лав територіальної оборони, адже він був у невеликому селищі.

Кухар вважає, що міг принести більше користі, займаючись гастродипломатією та інформуванням світової громадськості про те, що відбувається в Україні.

"З перших днів вторгнення я намагався подбати про безпеку своєї сім'ї та команди. Будучи за містом, я розумів, що вступ до тероборони в маленькому селі не має сенсу. Моя роль на той момент полягала у підтримці українців через нашу кулінарію та гастродипломатію. Ми розповідали про події нашої країни, намагалися зберегти моральний дух народу, наголошуючи на культурному багатстві України", – розповів Клопотенко.

Шеф-кухар додав, що першого ж дня введення закону про мобілізацію він відвідав територіальний центр комплектації, щоб оновити свої дані. Це було необхідно для уточнення його можливостей та обов'язків в умовах воєнного часу.

Клопотенко також наголосив на важливості гастродипломатії як засобу боротьби на міжнародній арені. Шеф-кухар уточнив, що його вибір був зумовлений не лише особистими обставинами, а й прагненням принести максимальну користь у непрості часи для країни.

Нагадаємо, що нещодавно Спартак Субота, відомий український блогер, чиє ім'я асоціюється з низкою скандалів, висловився про свої наміри щодо служби у Збройних Силах України. Субота підкреслив, що хоч і не має страху перед перспективою військової служби, найближчим часом приєднуватися до військових не планує.