Співачка-запроданка, яка підтримує Росію, втратила майно в Україні

ВАКС конфіскував дві автівки BMW, будинок та 7 земельних ділянок, які належать Повалій

Вищий антикорупційний суд задовольнила позов Міністерства юстиції до народної артистки України Таїсії Повалій та конфіскував низку майна, записаного на співачку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії корупції.

Зокрема, ВАКС стягнув у дохід держави такі активи:

- авто BMW;

- пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв;

- майнові права на музику та слова до 9, переважно російськомовних, пісень ("Обниму тебя", "Любить, понимать и слушать", "Ангелы-хранители", "Назавжди", "Просто я хочу", "Бусинки любви", "Больше чем близко", "Я лечу в даль с тобой синюю", "Доброе утро")

Також суд стягнув активи, якими Повалій мала право розпоряджатись:

- 7 ділянок у Київській області загальною площею 9,3 га;

- житловий будинок площею 442,8 квадрати;

- домоволодіння площею 101 квадрат;

- авто BMW Х5;

- три пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв.

Рішення ще можна оскаржити в Апеляції ВАКС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Таїсія Повалій, відома путіністка, знову опинилася у центрі скандалу через свої проросійські висловлювання. В останньому інтерв'ю на білоруському телеканалі вона заявила, що давно підтримує Росію та вважає дії РФ в Україні "порятунком".

Повалій стверджує, що в Україні її переслідували, хоча вона там і заробляла гроші та мала популярність.

"Можливо, я не говорила голосно і не могла дозволити собі говорити про це, але своїми діями показувала, що я з Росією, що я підтримую "СВО", тому що "СВО" — це порятунок для мене і для таких людей як я ", — розповіла Повалій.

Вона також додала, що отримує підтримку від деяких українців, які таємно пишуть їй листи подяки.

"Ті, хто чекав, коли прийде звільнення, зараз, я бачу, що дуже радіють і нишком пишуть навіть нам якісь листи. Вони пишуть нам слова вдячності та радості, що вони зараз можуть бути вільними і бути разом з нами. Вони причаїлися". ", — сказала співачка.

Ці висловлювання викликали невдоволення серед української громадськості та у соціальних мережах. Багато хто вважає, що такі слова Повалій — це зрада України.

Повалій живе у Росії початку конфлікту і регулярно виступає на російських заходах. 2015 року вона була позбавлена звання народної артистки України за свої політичні погляди, а 2022 року потрапила під санкції в Україні.