Боб Ділан продав права на всі свої 600 пісень

Вартість угоди між Бобом Діланом і Universal не розголошується

Американський музикант Боб Ділан продав весь свій каталог пісень, який охоплює понад 600 пісень за 60 років його творчого життя, підписавши знакову угоду з Universal Music Publishing Group. Про це повідомляє CNN.

Про угоду між Діланом і компанією стало відомо сьогодні, 7 грудня. Це серйозний крок для співака і автора пісень, який, згідно з численними повідомленнями, контролював більшу частину своєї інтелектуальної власності. Фінансові умови операції не розголошуються, але газета The New York Times стверджує, що угода оцінюється більш ніж в 300 млн дол.

"Представляти творчість одного з найбільших композиторів усіх часів, чиє культурне значення неможливо переоцінити, - це одночасно і привілей, і відповідальність", - заявив генеральний директор Universal Music Publishing Group Джоді Герсон.

У 79-річного Ділана є безліч відомих треків, серед яких "The Times They Are A-Changin", "Like A Rolling Stone" і "Mr.Tambourine Man". Раніше в цьому році він випустив свій перший трек за вісім років під назвою "Murder Most Foul" - 17-хвилинну пісню про вбивство президента США Джона Кеннеді.

У 2008 році він отримав спеціальну Пулітцерівську премію за його глибокий вплив на популярну музику та американську культуру, зазначену ліричними композиціями надзвичайної поетичної сили. У 2016 році Ділан був удостоєний Нобелівської премії з літератури за створення нових поетичних виразів в рамках великої американської пісенної традиції.

Він продав понад 125 мільйонів платівок і продовжує виступати по всьому світу.

Раніше "Коментарі" писали, що відомого українського музиканта Олександра Дерев'янка, який зник у Києві 22 листопада, знайшли мертвим в ніч на 5 грудня. За даними слідства, 65-річний музикант був убитий.