На 102-му році життя померла зірка Голлівуду та Бродвею

Дженіс Пейдж була однією з останніх представниць Золотого віку Голлівуду

У віці 102 років померла Дженіс Пейдж, яскрава зірка Голлівуду та Бродвею, чия кар'єра ознаменувала собою одну із найзолотіших сторінок в історії кінематографу.

Пейдж залишалася однією з останніх живих легенд так званого Золотого віку Голлівуду - періоду, коли екрани завойовували великі фільми та створювалися кінематографічні шедеври.

Дженіс Пейдж розпочала свою кар'єру в середині 40-х, підписавши контракт із кіностудією Warner Brothers. Її перша помітна роль припала на 1944 рік у фільмі "Красавиця, що купується". Цей проект започаткував її шлях до слави, а незабаром актриса зміцнила свій статус головними ролями в таких стрічках, як "Гра в піжами" та "Доріс Дей, будь ласка, не їжте ромашки".

Крім кінематографа, Пейдж брала активну участь у театральних постановках, демонструючи своє вміння перевтілюватися і завойовуючи любов публіки своєю енергетикою і талантом. Її виступи на Бродвеї, зокрема, у таких п'єсах, як "Шовкові панчохи", стали справжньою подією і принесли їй не лише визнання критиків, а й щире кохання аудиторії.

Кар'єра Дженіс Пейдж була довгою та плідною, але у віці 80 років вона вирішила відійти від великих ролей, присвятивши себе життю поза світлом прожекторів. Незважаючи на вихід з великого кіно і театру, Пейдж не переставала бути частиною культурного життя, іноді з'являючись на публіці і залишаючись завжди в серцях своїх шанувальників.

Смерть Дженіс Пейдж стала значною втратою для світу кінематографу та театру. Вона залишила після себе багату спадщину та незабутні спогади у тих, хто був знайомий з її роботою. Її внесок у мистецтво і культуру пам'ятатиметься і цінуватиметься майбутніми поколіннями як символ епохи, коли кіно було найбільшим мистецтвом.