Переможницею конкурсу "Міс Невада" вперше стала трансгендерна дівчина

Каталунья зізналася, що її успіх викликав неоднозначну реакцію

Каталунья Енрікез, 27-річна переможниця конкурсу краси "Міс Невада". Вона - перша трансгендерна дівчина, яка отримала це звання в штаті.

Як пише Daily Mail, дівчина вже п'ять років бере участь в конкурсах краси і, за її зізнанням, часто піддається дискримінації не тільки за гендерною ознакою. А ще тому, що вона не є уродженкою Штатів - в 10 років Каталунья переїхала з Філіппін разом з сім'єю. На одному з конкурсів, розповідає дівчина, її навіть просили показати документи і довідку від лікаря, коли дізналися, що вона трансгендер.

У скарбничці титулів Каталунья - "Королева Каліфорнії", "Королева США 2016", Super Sireyna WWUSA, "Міс Срібний штат" і "Королева Всесвіту" (титул, що присуджується на міжнародному конкурсі краси для трансгендерних дівчат).

Каталунья зізналася, що її успіх викликав неоднозначну реакцію: друзі підтримали її, а користувачі інтернету почали ображати.

"Зазвичай ми думаємо, що участь в конкурсах - це для жінок, стрункі, високі і мають хороші зуби, але я не просто тіло, я також людина, яка відчуває проблеми з психічним здоров'ям, і я борець. Я виросла в бідності і мені довелося прокладати свій власний шлях. у багатьох жінок такі ж історії, і я думаю, що ми повинні підкреслювати саме це, а не фокусуватися виключно на красі", - пише дівчина в своєму есе для видання Newsweek.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Kataluna Enriquez (@mskataluna)

29 листопада дівчина вирушить в Оклахому, щоб поборотися за титул "Міс США". Каталунья - перша Трансгендерна дівчина, яка братиме участь в національному етапі конкурсу. Якщо вона отримає там перемогу, то поїде на "Міс Всесвіт", де стане другою трансгендерною учасницею в історії конкурсу. Першою була Анхела Понсе, "Міс Іспанія 2018". Нагадаємо, будь-яка дівчина мріє виглядати бездоганно, і це можливо за допомогою нехитрих процедур, які допоможуть позбутися від видимих недоліків шкіри і швидко поліпшити свій зовнішній вигляд.