У Китаї цензура видалила новини про перемогу Хлої Чжао на "Оскарі"

Спочатку новини про перемогу Хлої Чжао викликала хвилю поздоровлень, однак через кілька годин всі повідомлення були стерті

У китайських соціальних мережах видалені всі новини про перемогу режисера Хлої Чжао і її фільму "Земля кочівників" на 93-й премії "Оскар". Вона отримала премію в номінації "Кращий режисер".

Спочатку новини про перемогу Хлої Чжао викликала хвилю поздоровлень, однак через кілька годин всі повідомлення були стерті.

У національних пошукових системах Baidu і Sogou немає згадки про перемогу ЧЖАО на "Оскарі".

Крім цього, державна телекомпанія Центрального телебачення Китаю, офіційне інформаційне агентство Сіньхуа і головна державна газета People's Daily нічого не повідомили про цю історичну подію.

Раніше Чжао піддалася нападкам цензури за інтерв'ю, в якому, кажучи про КНР, вона заявила, що дорослішала в місці, "де брехня всюди".

Нагадаємо, багато кіноманів з нетерпінням чекали останнього квітневої неділі. Адже саме 25 квітня стали відомі володарі золотих статуеток "Оскар", які перемогли у 2021 році. "Коментарі" повідомляють список всіх переможців. Відзначимо, що в цьому році, через коронавірусної пандемії, церемонія дуже відрізнялася від всіх звичною - меншою помпезністю і масштабом. Однак багато в кіновечір стало все одно незабутнім і по-своєму вражаючим. До слова, на відміну від попередніх років, "Оскар-2021" пройшов відразу на двох локаціях. Частина акторів і організаторів відвідала вже звичний Dolby Theatre. Однак другий майданчик розмістилася на Union Station - однієї з найбільших залізничних станцій Лос-Анджелеса.

Всього в кіновечір було вручено 23 золоті статуетки з "дядьком Оскаром". Деякі фільми, очікувано, отримали відразу по кілька нагород.