Як українські знаменитості допомагають біженцям та ЗСУ під час війни

Українські діячі культури розповіли, чим допомагають нашій армії та громадянам у воєнний час

Україна переживає другий місяць відкритого російського вторгнення. Весь цей час видання "Коментарі" активно відстежує всі новини, збирає експертні думки, розповідає про те, як долучилися до протистояння українські телеведучі, а також культурні діячі, у тому числі за кордоном. Пропонуємо до уваги читачів чергову добірку зіркових коментарів.

Переможець першого сезону талант-шоу Х-Фактор, оперний співак, тенор Олексій Кузнєцов, який з 2012 року проживає та працює за кордоном (з 2016-го – у Нью-Йорку) розповів, як підтримує зараз Україну.

"Я родом із міста Макіївка, яка є частиною Донецької області. Зараз в Україні важкі часи, оскільки у всій нашій країні йде повномасштабна війна з Росією. Наші мужні військові захищають країну від російських окупантів, які вбивають жінок, дітей та руйнують усе, що ми любимо. Ми, артисти, які живуть за кордоном, як і всі українці, підтримуємо нашу армію і віримо в нашу перемогу!", - зазначив Олексій Кузнєцов

Артист разом із друзями створив Благодійний Фонд HelpUkraine, за допомогою якого допомагає нашим військовослужбовцям та звичайним громадянам.

"Ми допомагаємо у вирішенні та забезпеченні гуманітарної допомоги українцям та воїнам України. Робимо все можливе. Займаємося фондом 24/7 – і віримо, що разом ми переможемо! А після нашої перемоги (ми в ній не сумніваємось), продовжимо допомагати нашій Україні відновлюватись та славити Україну в усьому світі", - наголосив співак.


Ведуча новин "Сегодня" на каналі "Україна" Юлія Галушка розповіла, що у такий важкий період для України не змогли сидіти склавши руки. Зараз вона робить те, що вміє – висвітлює злочини російських військових проти людей та людяності в Україні. А також ведуча приєдналася до ініціативи "Пошук зниклих".

"Цей телеграм-канал зробили дівчата – переважно телевізійниці, яких об'єднала моя колега Катерина Осадча. Ми публікуємо оголошення про розшук та неймовірно радіємо, коли завдяки розголосу знаходяться люди. За кількістю повідомлень з того чи іншого міста ми точно знаємо, де гаряче, де вже кілька тижнів немає зв'язку. Ці крики про допомогу у коротких оголошеннях про пошук навіть боляче читати", - зазначила Юлія Галушка.


Телеведуча розповіла, що обробляти зараз заявки їм допомагає спеціально створений телеграм-бот, а раніше всі звернення приходили в приватні повідомлення.

"У перші 10 хвилин, коли я приєдналася до дівчат, мені прийшло 200 повідомлень. Просто уявіть, скільки людей зараз не можуть поговорити з близькими, просто дізнатися, як вони", - зазначила Юлія.

За її словами, зараз у телеграм-каналі "Пошук зниклих" майже 98 тисяч користувачів.


Медійний фотограф, експерт телепроектів Вадим Яцун зазначив, що усі зараз переживають дуже складний час. Щоб не впадати в стрес, він взявся за проекти, які лежали та чекали на свою обробку.


"Я перевів деяку суму до фонду допомоги армії. А ще, тому що в мене дуже багато підписників з Росії, спочатку намагався вести роз'яснювальну роботу. Але, на мою думку, це частково безглуздо, тому що всі "в собі" всі розуміють, а ті, хто "промитий", їм указ – це лише зомбоящик!", - підкреслив фотограф.

Вадим Яцун зазначив, що зараз перебуває у Франкфурті й намагається жити сьогоднішнім днем, не будуючи далекоглядних планів.

"Не хочу будувати надто далекоглядні плани у світі, в якому ще живий агресор, ім'я якого навіть не підіймається палець, щоб написати. Ми переможемо – і це факт, бо правда за нами!", - заявив фотограф.