95-річчя Єлизавети II: кращі цитати англійської королеви

21 квітня 2021 року королева Великобританії Єлизавета II святкує свій 95-річний ювілей

Попри те, що монархія вважається однією із застарілих форм правління, королівський рід Британії шанують у всьому світі. 21 квітня день народження відзначає одна з найулюбленіших англійських королев — Єлизавета II.

Нині високопоставленій особі виповнилося 95 років. Хоча через траур по померлому чоловікові Єлизавета скасувала усі святкування, "Коментарі" вирішили не залишити без уваги таку важливу персону. Пропонуємо увазі читачів добірку найвідоміших висловлювань королеви Великобританії, багато з яких стосуються дійсно важливих життєвих речей.

1. Представники деяких культур упевнені, що довге життя дарує мудрість. Хотілося б думати, що це правда. Частково ця мудрість полягає у тому, щоб зрозуміти певні життєві парадокси. Такі, наприклад, як прагнення людини до добра і водночас здатність творити зло.

2. Робота — це плата людини за право перебувати на землі.

3. Істинний патріотизм не заперечує розуміння патріотизму інших.

4. Давайте не будемо ставитися до себе надто серйозно. Ніхто з нас не володіє монополією на мудрість.

5. Справжнім мірилом усіх наших дій є те, як довго зберігається хороше в них. Усе, що ми робимо, ми робимо для молоді.

6. Смуток є ціною, яку ми платимо за любов.

7. Ненавидіти й руйнувати завжди було легко. Будувати й плекати — набагато важче.

8. Право змінювати уряд за допомогою урни для голосування, а не дула пістолета — можливо, краще визначення демократії.

9. Наші релігії служать важливим керівництвом для того, як ми живемо і як ставимося один до одного.

10. Наш світ і процвітання можна сприймати як належне. Про них потрібно постійно дбати, щоб у нас більше ніколи не було причин будувати пам'ятники нашій полеглій молоді.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якими ексклюзивними знімками із чоловіком королеви, принцом Філіпом поділилися в Букінгемському палаці.

Також на порталі ви можете ознайомитися з добіркою цитат іншого відомого британця — знаменитого актора Тома Хіддлстона, який цього року відсвяткував своє 40-річчя.