Головна Новини Зірки Королевські особи Принцеса Анна: невідомі сторінки життя королівської особи
commentss НОВИНИ Всі новини

Принцеса Анна: невідомі сторінки життя королівської особи

Топ-7 фактів про принцесу Анну, єдину доньку Єлизавети II

17 квітня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Принцеса Анна, офіційно відома як Королівська Принцеса, є єдиною дочкою королеви Єлизавети II і принца Філіпа, герцога Единбурзького. З моменту її народження 15 серпня 1950 року принцеса Ганна залишалася однією з найпомітніших постатей у британській монархії. Ось 7 ключових фактів про її життя та роль у королівській родині.

Принцеса Анна: невідомі сторінки життя королівської особи

Топ-7 фактів про принцесу Анну, єдину доньку Єлизавети II

Народження та виховання: Принцеса Анна народилася в Кларенс-хаусі, резиденції своїх батьків у Лондоні, і була третім онуком короля Георга VI та королеви Єлизавети (пізніше відомої як Королева-мати). Її освіта була різноманітною і включала навчання в школі Бененден та приватні уроки в Кенсінгтонському палаці.

Любов до коней: Принцеса Анна відома своєю пристрастю до кінного спорту. Вона брала участь в Олімпійських іграх 1976 року в Монреалі як член британської команди з кінного триборства.

Благодійна діяльність: Анна бере активну участь у благодійній роботі, будучи покровителем або президентом більш ніж 300 організацій. Вона особливо відома своєю роботою в Save the Children, міжнародній організації, яка підтримує дітей у потребі у всьому світі.

Життя в заголовках: Життя принцеси не обходилося без скандалів. У 1974 році вона стала жертвою спроби викрадення, яка, на щастя, закінчилася її порятунком після того, як її охоронець вистрілив у нападника.

Королівські обов'язки: Незважаючи на свої численні благодійні зобов'язання, Ганна також бере активну участь в офіційних королівських заходах, часто здійснюючи офіційні візити за кордон.

Особисте життя: Принцеса Анна була одружена з капітаном Марком Філіпсом з 1973 по 1992 рік, після чого в 1992 році вийшла заміж за тимоньєра Тімоті Лоуренса. У неї двоє дітей від першого шлюбу — Пітер та Зара.

Нагороди та відзнаки: Принцеса Анна є однією з найшанованіших членів британської монархії, яка отримала низку високих нагород та відзнак, включаючи звання дами Королівського вікторіанського ордену, що підтверджує її служіння народу та короні.

Ці факти наголошують не лише на зобов'язаннях, а й на особистих досягненнях Принцеси Анни, яка залишається значною фігурою в сучасній британській історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини