Багатодітна мати заявила про готовність піти на фронт: як пояснила своє рішення

Телеведуча Валентина Хамайко у майбутньому може долучитись до лав ЗСУ.

Українська телеведуча та багатодітна матір Валентина Хамайко заявила, що планує піти на фронт, якщо війна триватиме до того часу, як її діти виростуть. Наразі чоловік Валентини бізнесмен Андрій Оністрат перебуває на фронті.

Під час інтерв’ю Аліні Доротюк телеведуча Валентина Хамайко розповіла про можливість у майбутньому піти на фронт, попри те, що вона виховує чотирьох дітей – двох доньок, найстаршій 15 років, та двох синів, молодшому з них 6 років.

"Я розумію, що в мене є медична освіта й коли мої діти виростуть і я буду відчувати, що я там, якщо, не дай Боже, війна буде тривати, я буду кориснішою, то я буду там", – розповіла Хамайко.

Ведуча зазначила, що хоч і не працює у медичній сфері, однак вважає, що всі, хто навчання в медуніверситеті та мав військову кафедру є військовозобов’язаними.

"Я стою на обліку в ось цьому онлайн, але в інших ні, бо поки не було такої чіткої потреби", – пояснила телеведуча.

Валентина Хамайко також вказує, що війна може в майбутньому торкнутись її дітей, тому вона намагається їх виховувати з любов’ю до країни, але з правом на власний вибір.

"Єдине, що я можу робити, це виховувати їх свідомими людьми. Вивозити? Ні. Я сама не виїжджала і вивозити їх не буду", – додала багатодітна мати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український комік Володимир Жогло відреагував на критику щодо ухилення від мобілізації.

Також "Коментарі" писали, що петиція про зменшення мобілізаційного віку зібрала необхідну кількість підписів. Тепер її розгляне президент.