Головна Новини Зірки персона Легендарний Клінт Іствуд відзначає значний ювілей
commentss НОВИНИ Всі новини

Легендарний Клінт Іствуд відзначає значний ювілей

Сьогодні актор, режисер і чотириразовий володар кінопремії "Оскар" Клінт Іствуд святкує 90 років

31 травня 2020, 16:25 comments2303
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 31 травня, свій 90-й день народження святкує видатний голлівудський актор і режисер Клінт Іствуд. Ювіляр у своїй кар'єрі завоював не тільки образ брутального героя з вестернів, але і легендарного режисера, чиї оскароносні картини назавжди залишаться в історії кіно.

Легендарний Клінт Іствуд відзначає значний ювілей

Так, наприклад, останні картини, які Іствуд представив в якості не тільки режисера, але й одного з головних героїв — "Крихітка на мільйон". Драматичний сюжет про дівчину-боксера, отримала відразу два "Оскара" в 2005 році в номінаціях "За кращий фільм" і "За кращу режисуру".

До цього Іствуд зняв детектив за мотивами роману Денніса Лихейна "Таємнича річка". Фільм в головних ролях з іншими маєтками Голлівуду — Шоном Пенном і Тімом Робинсом — отримала дві премії "Оскар" за їхню гру, але проходила в основних категоріях номінацій.

Інші успішні картини Клінта Іствуда за рейтингом давності доведеться довго перераховувати, але в цілому сьогоднішній іменинник створив цілу імперію з кінострічок. Завдяки цьому до своїх 90 років він володар п'яти нагород Американської кіноакадемії: чотирьох премій "Оскар", а також Нагороди імені Ірвінга Тальберга за продюсерський внесок у кіномистецтво і Національної медалі США в області мистецтв. Лауреат премії "Почесний Сезар".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голлівудському акторові Джонні Деппу ЗМІ пророкують видатну кар'єру режисера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини