Помер відомий радянський артист, який зіграв понад 40 ролей

Актора не стало на 80-му році життя

Сьогодні, 9 грудня, не стало ще одного відомого радянського артиста В'ячеслава Івановича Єзепова. Серце актора зупинилося на 80-му році життя. Причину смерті не називають.

В'ячеслав Єзепов понад 50 років був провідним актором Малого театру, а також знімався в популярних радянських кінострічках. Езепов з'являвся у фільмах "Парасолька для молодят", "Ася", "Щаслива, Женька".

Більшу частину життя артист присвятив грі в театрі. За свою блискучу кар'єру він зіграв ролі в більш ніж 40 постановках, починаючи з 1963 року. Роль короля Іспанії Карла V в комедії "Таємниці Мадридського двору" Єзепов грав на сцені протягом 23 років.

"Це був чудовий майстер, наділений яскравою індивідуальністю і колосальним талантом. Створені ним образи ще довгі роки будуть жити в пам'яті глядачів Малого театру і колег по цеху. Висловлюємо щирі співчуття", - йдеться в повідомленні Малого театру.

В'ячеслав Єзепов народився в 1941 році. У 1963 був прийнятий у трупу Київського драматичного театру імені Лесі України. Звідти й почалася його акторська кар'єра. За роки життя актор був удостоєний звання Народного артиста РРФСР, а також Заслуженого артиста Української РСР.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на 89-му році життя помер відомий радянський кінорежисер і актор Олександр Гордон. Причина, по якій зупинилося серце режисера, на цей момент не вказується. За свою кар'єру режисер поставив десятки картин, серед яких фільми "Остання ніч в раю", "Крадіжка", "Подвійний обгін", "Викуп", "Футболіст" і безліч інших.