В Швейцарії росіяни зірвали концерти українських артистів: що сталося

Українські артисти повідомили про проблеми, які заважають проведенню заходів

Керівник гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка мав план дати концерт в швейцарському Цюріху, але проінформував, що дійство було відмінено з вини мешканців РФ, які там мешкають. Вони розпустили неправдиві чутки про виконавця з України і заявляли, що він нібито підтримує "ф*ш*зм". Цю брехню розповсюдили місцеві видання.

Про те, що відбувалось насправді, щоб скасувати благодійний концерт, лідер гурту написав у своєму Instagram-блозі.

"Абсолютно безпідставно мене звинувачують у прихильності ультранаціоналістичної ідеології, що є абсолютною брехнею. Отже, не перевіряючи фактів, зарубіжні медіа поширюють цю дезінформацію, що призвело до скасування концерту в Цюріху", - зазначив український музикант.

Скрипка додав, що концертне дійство мало бути благодійне, аби назбирати коштів для допомоги ЗСУ.

В схожу ситуацію попав Артем Пивоваров. Виконавець оприлюднив відеоролик, де з обуренням розповідає про рішення місцевої влади Цюріха:

"Ми зіткнулися з такою ситуацією, коли місцева влада разом з концертним майданчиком, на якому мав проходити концерт, скасувала цей захід за день до його проведення, назвавши мене "ультраправим радикалом", посилаючись на відео та фотозвіти нашої допомоги українським військовим. У нас в країні війна! І я, будучи свідком постійних обстрілів, присвячую себе популяризації української культури!"

Артем Пивоваров додав, що благодійний захід, який він ініціює, обов’язково відбудеться, але пройде концерт на іншій локації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відома українська співачка відповіла, чи буде перекладати свої пісні на українську