В Україні популярний гурт мобілізували на фронт після концерту в повному складі

Уже через кілька днів після отримання повісток гурт Будьмо з'явився у військовій формі

У місті Калуш на Івано-Франківщині 21 серпня пройшов концерт українського гурту "Будьмо". Після виступу всі учасники колективу отримали повістки для проходження військово-лікарської комісії (ВВК), про що повідомило видання "Галицький кореспондент".

Після отримання повісток музиканти одразу ж пройшли ВВК та скасували свої найближчі виступи. Незабаром стало відомо, що за результатами медичного огляду їх мобілізували до лав Збройних сил України.

На даний момент гурт "Будьмо" вже вдягнув військову форму та розподілений по частинах. Відтепер вони є солдатами 102-ої окремої бригади територіальної оборони. Як зазначив лідер гурту Ростислав Коваль у своєму дописі на Facebook, це рішення музиканти ухвалили свідомо та колективно.

"У цей складний період для нашої країни ми прийняли обдумане рішення приєднатися до Збройних сил України! Тепер ми солдати 102 ОБрТрО! За нашими плечима 279 благодійних концертів на підтримку ЗСУ! Обіцяємо, що продовжимо радувати вас новими піснями і віримо, що ви побачите нас знову на сцені, але вже в новій ролі! Дякуємо за вашу підтримку! Віримо в нашу перемогу. Слава Україні! Героям Слава!" – написав Коваль від імені гурту "Будьмо".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що український співак поповнив лави ЗСУ. Колишній учасник відомої групи "Авіатор" Ігор Воєвуцький повідомив у своєму Facebook, що він приєднався до Збройних Сил України (ЗСУ). Співак розповів, що пройшов спеціальне навчання та перевірку здоров'я, щоб розпочати службу.

Ігор успішно закінчив курс ТССС та склав іспит на бійця-рятівника. Він наголосив, що це було одне з найскладніших випробувань у його житті, особливо через фізичні вправи. Один день йому довелося зробити близько 700 віджимань, а також виконати багато інших вправ зі зброєю і на витривалість.