Як блогер Волошин обійшов закон і залишив Україну: подробиці

Волошин виїхав з України 31 липня 2024 року "як водій мікроавтобуса Volkswagen"

Блогер Олександр Волошин зміг виїхати з України 31 липня цього року, використавши систему "Шлях". Його було зареєстровано як водія мікроавтобуса компанії, яка має дозвіл на міжнародні перевезення. Журналістка Раміна Есхакзай з'ясувала, що Волошин використав законні способи для свого повіту, оминаючи деякі обмеження.

Раміна Есхакзай спробувала дізнатися подробиці самого Олександра Волошина, але той відмовився обговорювати свою поїздку. Тоді журналістка звернулася за інформацією до своїх контактів у правоохоронних органах. Виявилося, що Олександра було оформлено через компанію "Рос Транс", яка вписала його в систему "Шлях" як водія. Це дало йому офіційну можливість перетнути кордон без перешкод.

Есхакзай зазначила, що Волошин уже використав подібні схеми для поїздок за кордон. Вона також додала, що блогер та інші подібні до нього люди часто просять гроші у своїх передплатників на допомогу українським військовим. Але замість того, щоб допомагати, вони витрачають зібрані кошти на особисті потреби та їдуть із країни, що викликає сумніви у чесності їхніх намірів.

Такі блогери, як Олександр Волошин, збирають зі своїх передплатників гроші. Люди їм кидають гроші, щоб вони завезли допомогу для наших захисників. А такі блогери, як Олександр Волошин, користуючись прогалинами у нашому законодавстві, виїжджають за кордон і транслюють, що це нормально”, – каже Раміна Есхакзай.

Журналістка наголосила, що немає сенсу звинувачувати прикордонників у сприянні втечі Волошина, оскільки вони бачили лише офіційні документи та виконали свою роботу. Спроби зв'язатися з компанією "Рос Транс" для коментарів не мали успіху, оскільки всі контакти виявилися недійсними.

Раніше "Коментарі" писали, що український блогер Волошин закликав до миру з Росією після російського обстрілу дитячої лікарні у Києві. Тепер він у базі "Миротворця".