Бред Пітт подав до суду на Анджеліну Джолі: до справи причетний російський бізнесмен

Бред Пітт подав до суду на колишню дружину Анджеліну Джолі за продаж частки французької виноробні

Бред Пітт подав до суду на свою колишню дружину Анджеліну Джолі за те, що вона продала свою частку у французькій виноробні, яку вони разом купили – і де вони одружилися – російському бізнесмену. Про це повідомляє Reuters.

У позові, поданому в Лос-Анджелесі, Пітт сказав, що Джолі порушила їхню угоду не продавати свої інтереси в Chateau Miraval без згоди іншої сторони, продавши свою частку підрозділу Stoli Group, виробнику алкогольних напоїв, який контролює олігарх Юрій Шефлер.

У 2008 році подружжя, яке отримало Оскар, придбало контрольний пакет акцій компанії Miraval, яка знаходиться в селі Корренс на південному сході Франції, між Марселем і Ніццею. Там вони одружилися в 2014 році.

58-річний Пітт сказав, що він "вклав гроші та капітал", щоб зробити Miraval одним з найвідоміших у світі виробників рожевого вина, річний дохід якого перевищує 50 мільйонів доларів, йдеться у скарзі.

Він звинуватив 46-річну Джолі в тому, що вона вимагала від своєї роботи "незаробленого несподіваного прибутку", завдаючи при цьому "безоплатної шкоди".

Згідно з позовом, Джолі повідомила Пітту в січні 2021 року, що вона прийняла "болісне рішення з важким серцем" продати свою частку в Miraval і більше не може володіти бізнесом через свої особисті заперечення.

Переговори про викуп між Піттом і Джолі зірвались через п'ять місяців, йдеться у скарзі.

Tenute del Mondo, підрозділ приватної компанії Stoli, оголосив про купівлю частки Джолі в жовтні.

Позов до Верховного суду Лос-Анджелеса вимагає відшкодування невизначеної компенсації та штрафних збитків за порушення контракту та інших юридичних вимог.

Джолі подала на розлучення з Піттом у 2016 році, а їхнє розлучення стало остаточним у 2019 році. У них шестеро дітей.

Як повідомляли раніше "Коментарі", відомий співак натякнув на роман з Анджеліною Джолі.