Іван Дорн розповів, чому не повертається до України

"Живу за кордоном, але серце в Україні" – Іван Дорн про поточне життя та плани

Український співак Іван Дорн вже понад два роки живе за кордоном і поки що не планує повернення на батьківщину. У своєму недавньому інтерв'ю на казахському YouTube-каналі Dope soz Дорн поділився причинами свого рішення залишитися за кордоном.

Головною причиною, за словами співака, є страх перед мобілізацією в Україні.

"З моменту початку війни я не був у Києві. Приїхати не важко, але повернутись буде складніше, якщо ти хлопчик від 18 до 60 років, який потрапляє під мобілізацію. Я хочу, щоб усі знали, що завжди і скрізь за кордоном я залишаюся українською артистом і палю за Україну, але при цьому зі своїм наративом, зі своїм контекстом", - зізнався співак.

Він також зазначив, що незважаючи на життя за кордоном, він завжди підтримує Україну та почувається українським артистом.

Дорн активно підтримує українську мову у своїй сім'ї, особливо у вихованні дітей.

Українською мовою теж почав налягати: дітям більше українських гуртків ставити українською мовою, і самі ми почали розмовляти з тими, хто з нами українською розмовляє, українською відповідати. Більше шанувати це почали", - розповів артист.

Його рішення залишатися за кордоном викликало різні думки серед шанувальників. Деякі підтримують його вибір, тоді як інші вважають, що в такий важкий час для країни кожен має зробити свій внесок, перебуваючи на батьківщині.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Руслан Ханумак, український актор і ведучий, переїхав до США під час війни в Україні, щоб бути поряд із сином. Про своє рішення Ханумак повідомив у Instagram, поділившись відео зустрічі зі своїм 6-річним сином Артемом, який живе з матір'ю Аліною Шаманською у Лос Анджелесі.