Головна Статті Зірки життя зірок Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак
commentss Cтатті Всі новини

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак

Дженніфер Лоуренс, Майлі Сайрус, Меган Маркл, принц Гаррі – багаті та знамениті теж не застраховані від панічних атак, які завдають їм чимало клопоту

12 травня 2023, 11:10 comments1157
Поділіться публікацією:

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак

Знаменитосты, які переживають панічні атаки. Фото з відкритих джерел

Панічні атаки – явище досить розповсюджене. І кожен з ними бореться по-своєму.

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 2

 Аріана Гранде

Співачка дізналася, що таке панічні атаки, в 23-річному віці. 22 травня 2017 року після її феєричного концерту в Манчестері в фойє концертної зали розірвалася підкладена терористом бомба. 22 загиблих, більше сотні поранених… Ця історія настільки вразила й налякала Аріану, що вона довго не могла себе опанувати. А потім напади тривожності почали траплятися без причини – просто тому, що вона опинилася в натовпі на вулиці або готувалася виходити до багатотисячної аудиторії. Деякий час їй вдавалося приховувати проблему від сторонніх. Аж поки не довелося відмінити проанонсовану зустріч з бельгійськими фанатами. Тоді Гранде опублікувала пост в своєму Instagram, де розповіла, що страждає від депресій і панічних атак і часом не може контролювати свій психічний стан: "Сьогодні мені було надзвичайно складно боротися з тривожністю. Після кількох панічних атак я вирішила відмінити зустріч". Вочевидь, їй довелося ретельно попрацювати з фахівцями -- через два роки вона пожертвувала мільйон доларів організації, яка надає психологічну допомогу населенню, і зізналася в інтерв’ю: "Психотерапія врятувала мені життя".

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 3

 Майлі Сайрус

Вона надто рано стала зіркою – в 11 років, коли вийшов серіал "Ханна Монтана". Ця ноша виявилась непосильною для Майлі і зламала її. "Мені вбивали в голову, що я знаменитість, що повинна певним чином виглядати, вдягатися й поводитись, -- розповідала вона. – Доводилося постійно грати якусь роль, навіть за межами знімального майданчика. Зрештою зовсім перестала розуміти, хто я. Періодично зі мною діялось щось дивне: мене трясло, лихоманило… Тоді я закривалася в своїй кімнаті і не хотіла нікого бачити. А коли виходила звідти, знову мала робити вигляд, що я щаслива". Заспокійливі препарати, а згодом -- бурхливе концертне і особисте життя Майлі змусили панічні атаки відступили. Але вони несподівано нагадали про себе два роки тому, прямо під час концерту. Щоправда, співачці вдалося швидко зібрати себе до купи. На ситуації вона не зациклювалась – вважає, що за час локдауну просто відвикла від такої кількості людей, тому на сцені трохи перенервувала.

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 4

 Принц Гаррі

Про те що, онук покійної королеви Єлизавети дуже важко переживав смерть матері – принцеси  Діани, ЗМІ писали дуже багато. А от те, що він страждав від панічних атак, світ дізнався лише в 2021-му, коли вийшов спродюсований Гаррі документальний проект "Той я, якого ти не бачиш". Цю ж тему герцог Сассекський продовжив у мемуарах "Запасний" (книга вийшла в січні 2023 року). Там він детально описував свій стан: "Паніка зазвичай починалась, коли я вранці вдягав костюм. Дивно, що це стало моїм тригером: офіційний костюм. Коли я застібав гудзики на сорочці, відчував, як підіймається тиск. Коли завязував краватку, в горлі стояв комок. Коли вдягав піджак і зав’язував шнурки, піт стікав по щокам і спині". Цікаво, що панічні атаки у класичному варіанті почалися в нього в 2013 році – після того, як представники Талібану заявили, що за будь-яку ціну мають намір нейтралізувати принца. Гаррі неодноразово бував у "відрядженнях" в Афганістані і в кінці 2012-го під час чергової атаки на талібів (він тоді керував гелікоптером) нібито знищив одного з лідерів їхнього руху. Як би там не було, але без допомоги психотерапевта позбавитися панічних атак йому не вдалося – для цього знадобилося довгих чотири роки.  

 Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 5

 Меган Маркл

Дружина принца Гаррі, зірка серіалу "Форсмажори", теж знає, що таке тривожний стан. Це почалося після народження первістка: післяродова депресія та посилена увага до її персони, а ще – нападки преси призвели до того, що Меган була "на межі": вона страждала від безсоння і хронічної втоми, які мали всі шанси перерости в тривалу депресію. Більше того – вона нібито була близька до самогубства. Однак своє ментальне здоров’я герцогині вдалося врятували без допомоги фахівців – вони з Гаррі відмовилися від виконання королівських обов’язків і втекли подалі від Букінгемського палацу – спочатку до Канади, а звідти – до Америки.

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 6

 Зейн Малік

За свою популярність екс-учасник мега популярного бойз-бенду One Direction заплатив велику ціну. "В нас був неймовірно напружений графік, -- згадував він в одному з інтерв’ю. – Переїзди, виступи, зустрічі з фанатами… Часом навіть поїсти було ніколи. А ще – суцільні нерви. Так разом з харчовим розладом я заробив собі панічні атаки – страх перед публікою, від якого паморочилось в голові. Інколи потрібно було змушувати себе вийти на сцену". Справитися з харчовими розладами Зейн зміг. А от панічні атаки продовжували його переслідувати навіть тоді, коли почав робити сольну кар’єру. Під час однієї з них, "яка мучила останніх кілька місяців і зрештою перемогла" і стала "найжахливішою тривогою за всю кар’єру", співак змушений був відмінити концерт у Великобританії. Розрив з супермоделлю Джіджі Хадід доконав Зейна: в нього почалася така депресія, що на деякий час він зник навіть з радарів свого найближчого оточення. Подейкують, тоді співак потрапив до психіатричної клініки, де йому трохи вправили мізки.

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 7

 Джилліан Андерсон

Зірка "Секретних матеріалів" страждає від панічних атак з дитинства. Її сім’я кілька разів переїжджала, тому дівчинка змінювала школи, дуже важко адаптувалася на новому місці і зазнала, що таке булінг. Закінчилося все тим, що вона почала боятися  виходити з дому. Аби позбавитися страху, в 14-річному віці їй довелося відвідувати психотерапевта. Це допомогло, однак проблема повністю не зникла. Панічні атаки час від часу повертаються. Зокрема нагадали про себе після народження доньки, коли актриса паралельно  активно знімалася. Трапляється це й зараз. Джилліан зізнається, що інколи на неї "находить" під час вистави або публічного виступу. Тому нервувати зазвичай починає заздалегідь – боїться забути свої репліки чи текст промови. Щоб справитися з тривожним станом, займається йогою, а інколи навіть вдається до гіпнотерапії.

Зірки в паніці: 7 знаменитостей, які страждають від панічних атак - фото 8

Дженніфер Лоуренс

Головна героїня "Голодних ігор" на власному досвіді дізналася, що таке панічні атаки, в дитинстві. "Це був якийсь жах, -- згадує вона. – Починалося все несподівано, буквально на рівному місці: кров пульсувала в скронях, серце ледь не вискакувало з грудей, мене нудило. Найчастіше напад паніки траплявся на уроці – навіть коли я була до нього ідеально готова. Інколи зривало дах під час наших дівчачих тусовок. В такі моменти мені хотілося сховатися від усіх в якомусь найпотаємнішому куточку". Успішна карєра додала Дженніфер впевненості в собі, однак безпричинний страх однак про себе нагадував. Погіршилася ситуація після того, як в 2014 році хакер зламав  телефон актриси і виклав в інтернет її приватні еротичні фото. За словами Лоуренс, тривалий час для неї було подвигом вийти хоча б у супермаркет, оскільки "не знала, що на неї чекає за межами дому". Чи знадобилася зірці допомога мозкоправів цього разу, вона не зізнається.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини