Головна Статті Зірки шоу бізнес Українські знаменитості, які пішли на фронт
commentss Cтатті Всі новини

Українські знаменитості, які пішли на фронт

Українські зірки пішли захищати Україну до лав ЗСУ, Нацгвардії, тероборони

19 серпня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, Україна зіткнулась з низкою викликів, але одночасно з цим також проявилася масштабна хвиля патріотизму та героїзму. Серед тих, хто став на захист Батьківщини, виявилися й відомі особистості зі світу культури та мистецтва, кожен з яких вніс свій вклад у спільну справу захисту країни. "Коментарі" вирішили дізнатися, хто з українських знаменитостей зараз перебуває на фронті.

Українські знаменитості, які пішли на фронт

Які українські зірки несуть службу в ЗСУ та захищають незалежність

Які українські селебріті стали зі зброєю в руках на захист Батьківщини

Олексій Тритенко, 42-річний актор, відомий за ролями у кіно та театрі, перейшов зі сцени до лав Збройних Сил України. Тритенко, який зіграв у таких фільмах, як "Мирний-21"" та "Я працюю на цвинтарі", і серіалі "Коли ми вдома", одягнув піксель у званні молодшого сержанта, зайнявши посаду водія автомобільного взводу.

Андрій Федінчик, 39-річний актор, знаний за ролями в ""Кріпосній" та "Крути 1918", також приєднався до збройної боротьби, вступивши до територіальної оборони Житомира. Незважаючи на спротив з боку дружини, рішення Федінчика було непохитним.

Дмитро Дікусар, 38-річний хореограф, став ще однією зіркою, яка долучилася до захисту країни, про що оголосив у своєму Instagram. Він наголошує на важливості свого рішення і не шкодує про вибір, який зробив 2 роки тому.

44- річний фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк також став на захист України від перших днів вторгнення. Спочатку в складі територіальної оборони Києва, а згодом і в патрульній поліції, Хливнюк продемонстрував свій патріотизм і мужність, навіть отримавши поранення під час виконання бойового завдання. Нині він працює оператором дрона, виконуючи важливі завдання на півдні країни.

Серед тих, хто першим зі знаменитостей узяв у руки зброю – Юрко Юрченко. Поп-зірка 90-х та лідер гурту "Юркеш" третій рік воює у складі добровольчого батальйону Карпатська січ проти російських загарбників.

Олег Сенцов, український режисер, вже відомий своєю нескореністю та боротьбою за Україну під час ув'язнення в Росії, продовжує свою боротьбу, але вже на фронті. Його досвід та воля до перемоги є натхненням для багатьох.

 

Володимир Ращук, 36-річний актор, відомий за роллю у фільмі "Чорний ворон", також приєднався до захисту України, ставши командиром роти у складі Нацгвардії. Його військовий шлях розпочався з боїв за Київщину та продовжився на Донеччині.

 

Дмитро Сова, 40-річний актор, спочатку взявся за волонтерство, а згодом приєднався до військової служби, зараз він на фронті.

 

Максим Девізоров, 28-річна зірка "Перших ластівок", відзначений орденом "За заслуги", служить у 103 бригаді тероборони.

 

Олег Шульга, відомий за ролями у "Позивному Бандерас" та інших фільмах, вже з 2014 року брав участь у боях за Україну. Після повернення до професії, актор знову став до лав захисників у 2022 році, воюючи на Херсонщині та Бахмутському напрямку.

 

Сергій Філімонов, актор з фільму "Носоріг", ще у 2014 році пішов на службу до війська. Як командир батальйону "Вовки Да Вінчі", він брав участь у визволенні Харківщини та інших боях на Сході.

 

Максим Неліпа – відомий український  телеведучий, с перших днів війни вирішив змінити амплуа коміка на армійську форму.

 

Гарік Бірча, раніше відомі своїми ролями в комедійних проєктах, таких як "Віталька", доводить уже третій рік поспіль, що  артисти розважального жанру також уміють добре воювати.

 

Олег Іваниця, актор, який зіграв у серіалі "Жіночий лікар", та Віктор Розовий, комік "Ліги Сміху", також долучилися до оборони України. Їхній вибір служити демонструє, що в часи випробувань, культурна еліта країни також стає на захист своєї держави.

 

Євген Нищук, колишній міністр культури та відомий актор, став прикладом того, що війна не обирає професії. Від самого початку він записався до резерву Збройних Сил України і долучився до оборони Ірпеня, а згодом продовжив свою службу на Півдні.

 

Геннадій Попенко, відомий телеведучий, після активної волонтерської діяльності склав присягу та приєднався до захисників на півночі Київщини.

 

Коля Серга, відомий співак, став старшим лейтенантом ЗСУ та започаткував "Культурний десант", демонструючи, що музика та мистецтво можуть бути могутнім знаряддям навіть у часи війни.

 

39 -річний лідер гурту O.Torvald, Женя Галич, також приєднався до війська, доводячи, що слава не заважає захищати свою країну.

 

Співак Віталій Козловський та репер Олександр Ярмак зробили свій вибір на користь служби, показуючи, що попри успіх у мистецтві, є щось значущіше — захист Батьківщини.

 

Цьогоріч також долучився до лав ЗСУ – Сергій Жадан, письменник та лідер музичного гурту. Після нетривалої підготовки він став солдатом бригади НГУ "Хартія".

 

Знаменитості, які загинули на війні

 

На жаль, як і серед звичайних людей, так і серед відомих, які пішли боронити рідну землю, є втрати. Вони поклали своє життя у боротьбі за волю та незалежність України,  та стали справжніми героями нашого часу.

 

Павло Лі, відомий актор та телеведучий, який загинув, намагаючись допомогти евакуювати мешканців Ірпеня, залишив після себе не лише пам'ять про героїчний вчинок, але й чимало яскравих робіт у кіно.

 

Олексій Хільський, актор театру та кіно, що брав участь у звільненні Херсона та боях на Сході України, двічі повернувся на фронт після поранень, але загинув, виконуючи бойове завдання.

 

Богдан Колесник, відомий своїми ролями у серіалах, також приєднався до Територіальної оборони і загинув на фронті, залишивши після себе дружину та доньку.

 

Василь Кухарський, який відзначився головною роллю у фільмі "Максим Оса: золото Песиголовця", став на захист країни з перших днів вторгнення. Його життя обірвалося на фронті, але він залишив свій слід у серцях українців.

 

Андрій Доманський, актор з 25-річним досвідом, який віддав себе захисту України, отримав важку контузію і згодом був звільнений зі служби. Його смерть стала великою втратою для українського театрального мистецтва.

 

Володимир Федінчук, актор Рівненського обласного музично-драматичного театру, став на захист своєї країни наприкінці 2023 року. Його відвага та відданість справі незабаром призвели до загибелі на полі бою.

Євген Шумілов, ще один талановитий актор, пішов з життя, рятуючи пораненого побратима. Його життєрадісність та оптимізм назавжди залишаться в пам'яті колег та прихильників.

Ярослав Гаркавко, відомий за участю в "Лізі Сміху", також віддав своє життя за майбутнє своєї країни.

Євген Світличний, чемпіон України з фрі-файту, перетворився зі спортсмена на героя, захищаючи рідну землю. Його загибель стала великою втратою не лише для спортивної, але й для кінематографічної громади.

Філіп Віннер, актор, який до війни грав у київському "Живому театрі", пішов захищати Україну і, на жаль, загинув на фронті.

Молодий актор Антон Прасоленко, відомий своєю пристрастю до театру, також приєднався до оборони країни та помер від отриманих поранень.

Сергій Шкварченко, Заслужений артист України, змінив сцену на окопи, демонструючи, що справжні артисти готові на великі жертви заради своєї країни. Його смерть на фронті стала непоправною втратою для українського мистецтва.

Ці історії відомих акторів, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії, нагадують про велику ціну свободи та незалежності. Вони є прикладом справжнього героїзму та відданості країні, вічно закарбовуючи їх імена в історії України як сучасних героїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини