Головна Новини Зірки Королевські особи Код монарха: яким секретним ім'ям називають Єлизавету II
commentss НОВИНИ Всі новини

Код монарха: яким секретним ім'ям називають Єлизавету II

І Єлизавета II не єдина, хто володіє кодовим ім'ям

15 березня 2021, 09:15 comments1294
Поділіться публікацією:

Королівські особи мають секретні імена, які використовуються британськими спецслужбами для забезпечення їх безпеки. Єлизавету II, наприклад, згідно з даними інсайдера, поліцейські при внутрішніх комунікаціях називають "Sharon" або при листуванні просто буквою "S".

Код монарха: яким секретним ім'ям називають Єлизавету II

Єлизавета II / фото: AP Photo / Steve Parsons

Співробітники служби безпеки під час публічних заходів, на яких присутній монарх, називає Її Величність секретним кодовим словом. Мета подібної хитрості — зберегти анонімність і чим легше кодове слово, тим краще. На перший погляд, це кодове ім'я може здатися смішним, тому що використання такого звичайного імені не відлякує того, хто, можливо, може зламати радіохвилі в пошуках інсайдерської інформації про королівську сім'ю, але частіше за все спецслужби називають королеву просто "S". Хоча, звичайно, у "S" може бути більш просте і логічне значення — "Суверен (Sovereign)".

І королева Великобританії не єдина, хто володіє секретним ім'ям. Наприклад, у Кейт Міддлтон таємний "псевдонім" — Дафна Кларк, а у її чоловіка принца Вільяма — другого в черзі на британський престол — Денні Коллінз. Обидва імені можна скоротити до ініціалів "DC", які, означають герцога / герцогиню Кембриджських (Duke / Duchess of Cambridge).

Нагадаємо, що у членів королівської сім'ї є певні заборони, зокрема на використання простих і невинних, здавалося б, на перший погляд, слів. Що це за слова, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що коронакризис вдарив по всьому населенню світу і монархи не виняток. Стало відомо, на чому економить королева Єлизавета II.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини