Головна Новини Зірки Королевські особи Королева Єлизавета відзначає 70 років на британському троні: яке планується святкування
commentss НОВИНИ Всі новини

Королева Єлизавета відзначає 70 років на британському троні: яке планується святкування

Королева Єлизавета перебуває на троні найдовше серед усіх монархів

5 лютого 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Королева Єлизавета відзначає 70 років на британському троні в неділю, 6 лютого. Це віха, якої ніколи не досягав жоден з її попередників за останні 1000 років, і якого досягли лише кілька монархів у всьому світі. Про це повідомляє Reuters.

Королева Єлизавета відзначає 70 років на британському троні: яке планується святкування

Британська королева Єлизавета - Reuters

95-річна Єлизавета стала королевою Британії та більш ніж дюжини інших держав, включаючи Канаду, Австралію та Нову Зеландію, після смерті свого батька, короля Георга VI 6 лютого 1952 року, коли вона була в Кенії під час міжнародного турне.

Цю новину їй повідомив її чоловік принц Філіп, який помер минулого року у віці 99 років після більш ніж семи десятиліть разом з нею.

Єлизавета відзначатиме "День вступу" приватно, як це прийнято, не розглядаючи його як особлививй привід для святкування. Але буде чотири дні національних заходів, щоб відзначити її ювілей на троні.

"Хоча це момент для національного святкування, це буде день змішаних емоцій для Її Величності, оскільки в цей день виповнюється 70 років з дня смерті її улюбленого батька Георга VI", — сказав прем'єр-міністр Борис Джонсон у парламенті, подякувавши монарху за "її невтомну службу".

Єлизавета продовжувала виконувати службові обов’язки навіть до своїх 90 років, але її мало бачили на публіці, оскільки минулого жовтня вона провела ніч у лікарні через неуточнену хворобу, а потім лікарі доручили їй відпочити.

Проте Букінгемський палац у п’ятницю опублікував кадри перед недільною визначною пам’яткою, на яких видно, як вона переглядає предмети з попередніх королівських ювілеїв, наприклад, віяло, подароване її пра-прабабусі королеві Вікторії на честь її 50-річчя на троні в 1887 році, підписане родиною, друзями і політиками.

За іронією долі, Єлизаветі не судилося бути монархом при її народженні, і вона стала королевою лише тому, що її дядько Едуард VIII зрікся престолу, щоб бути з американською коханою Уолліс Сімпсон.

У 2015 році Єлизавета обігнала Вікторію як королева з найдовшим терміном правлінням у лінії, яка веде своє походження від нормандського короля Вільгельма I та його завоювання Англії в 1066 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Єлизавета II скасувала сімейний обід перед Різдвом через штам Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини