Головна Новини Зірки Королевські особи Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару

Бункер можна використовувати не тільки як притулок, а й як центр управління

9 липня 2021, 04:06
Поділіться публікацією:

У мережі з'явилися фотографії військового бункера, який побудували для захисту Єлизавети II і наближених до королеви людина. Бункер побудували в 40-х роках минулого століття. Бункер зробили на випадок погіршення відносин між Заходом і Радянським Союзом. У той час припускали, що може початися ядерна війна, пише dailystar.

Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару

Єлизавета II (фото з відкритих джерел)

Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару - фото 2

У фортеці могла розміститися королева, члени британського уряду і члени екстрених служб. Бункер можна використовувати не тільки як притулок, а й як центр управління та студію мовлення BBC. Про існування системи таких притулків стало відомо ще в 1963 році, коли журналісти знайшли інший державний бункер в Редінгу.

Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару - фото 3

Вхід в бункер приховувала зелена телефонна будка, яка була на пагорбі. Багато жителів відзначали, що вона привертала до себе занадто багато уваги. Сьогодні бункер належить приватній компанії Scotscrown Ltd., власники якої хочуть перетворити його в музей в надії, що один з найбільш охоронюваних об'єктів в минулому стане туристичним надбанням.


Як виглядає бункер Єлизавети II на випадок ядерного удару - фото 4

Нагадаємо, в про час президентства Барака Обами під західним крилом Білого дому був побудований п'ятиповерховий підземний бункер, покликаний захистити перших осіб американської держави в разі надзвичайних ситуацій. Про це в своїй книзі "Білий дім Трампа: зміна правил гри" написав колишній журналіст Washington Post Рональд Кесслер. Фрагменти книги опубліковані у виданні Washington Examiner. За його інформацією, будівництво споруди почалося в 2010 році і завершилося ближче до кінця другого терміну Обами. Бюджету США бункер обійшовся в 376 млн доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини