Головна Новини Зірки Королевські особи Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли

Розповідаємо історію романтичних відносин короля Великобританії Чарльза ІІІ та королеви Каміли

15 січня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Вони вирішили взяти шлюб через 35 років після своєї першої зустрічі, пройшовши досвід власних шлюбів. Їх роман обговорювався в пресі, і багато хто вважав, що Камілла вплинула на події та можливо спричинила розпад шлюбу між Чарльзом і Діаною. Пройшло багато років після трагічної загибелі принцеси Уельської, до того моменту, коли спадкоємець, принц Чарльз, взяв у дружини жінку, яку полюбив ще з першого дня їхнього знайомства.

Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли

"Коментарі" розповідають історію стосунків Чарльза ІІІ та Камілли. 


З чого почалась історія стосунків

короля Чарльза та королеви Камілли

Камілла Шанд та принц Уельський познайомилися у 70-х роках завдяки їхній спільній подрузі Лючії Санта-Круз, дочці чилійського посла в Великій Британії, яка дружила із обома. Того часу Камілла мала стосунки з Ендрю Паркер-Боулзом, своїм майбутнім чоловіком, але ці відносини були не без труднощів. Лючія вирішила допомогти своїй подрузі та організувала їхнє перше знайомство з Чарльзом у 1971 році.

Хоча Камілла ніколи не вважалася красунею, її дотепність та гумор вразили принца з першого погляду. Варто зауважити, що тоді Камілла була в стосунках з Паркер-Боулзом і не планувала чогось серйозного, окрім коротких відносин для вирішення проблем із невірним хлопцем. Проте справи взяли несподіваний оберт, коли королева Єлизавета II дізналася про їхню інтрижку. Величність не дозволила своєму синові одружитися з коханою жінкою, відправивши його служити на флот, і пізніше відбулася неочікувана зустріч з Діаною Спенсер, яка стала першою дружиною Чарльза та матір'ю його двох синів.

Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли - фото 2


Розлучення Чарльза із Діаною

Після п'яти років щасливого спільного життя, принц Чарльз та принцеса Діана стали свідками розпаду свого шлюбу. Різні інтереси та образи життя визначили новий оберт у їхніх відносинах. У 1986 році Чарльз визнав, що є нещасливим у шлюбі, і відновив стосунки з жінкою, яку кохав усі ці роки, Каміллою. Від того часу Каміллу часто критикували в пресі, вважаючи, що вона була причиною розпаду шлюбу між Чарльзом і Діаною. Офіційно їхнє розлучення було оформлено через два роки.

Діана переживала важкі часи протягом понад десяти років. Недавно стали відомі її почуття та біль, які вона висловлювала у листах своїм друзям С'юзі та Тареку Кассемам. У листах Діана висловлювала відчай і стверджувала, що, знаючи, що їй доведеться пройти через розлучення, вона б ніколи не погодилася на це. Ці листи, продані на аукціоні, викликали певні обурення, але друзі принцеси вирішили передати отримані кошти на благодійний фонд, який підтримувала Діана.

Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли - фото 3


Весілля Чарльза та Каміли

Шлях до весілля Чарльза та Каміли був непростим. Сини принца були не впевнені, чи підтримувати новий шлюб свого батька, і це затримало оголошення про заручини на вісім років. Суспільство відносилося до Каміли вороже, і це відображалося в негативних коментарях та обвинуваченнях в її адресу. Проте, принц Чарльз залишався витриманим та чекав, отримавши підтримку королеви Єлизавети II та, нарешті, отримав благословення на другий шлюб.   

10 лютого 2005 року принц Чарльз і Камілла Паркер-Боулз оголосили про свої заручини, а святкуванням цієї події став бенкет у Віндзорському замку. Помітною особливістю весільної церемонії було те, що англіканська церква традиційно ставилася неоднозначно до повторних шлюбів, особливо якщо колишній чоловік ще був живий, як у випадку з колишнім чоловіком Камілли, Ендрю Паркером Боулзом. Архієпископ Кентерберійський Ровен Вільямс висловив свою підтримку, стверджуючи, що цей шлюб відповідає принципам англіканської церкви.

На цивільній церемонії не було присутні королева Єлизавета II і принц Філіп, проте вони прийшли на службу благословення у каплиці Святого Георгія. Біограф покійної королеви вважає, що їхня відсутність свідчила не про відмову від самого шлюбу, а скоріше про непогодження королеви щодо умов угоди.

Спочатку весілля було заплановано на 8 квітня 2005 року, але через непередбачені обставини, пов'язані з похоронами Папи Івана Павла II, дата була перенесена на 9 квітня. Принц Гаррі стверджує, що батько і Камілла не хотіли пов'язувати своє весілля із днем похорону Папи Римського, тому вони вирішили змінити дату.

Після весілля Камілла отримала титул герцогині Корнуольської та принцеси Уельської. У лютому 2022 року королева Єлизавета II висловила бажання, щоб Камілла після її смерті та сходження Чарльза на трон отримала титул королеви-консорта. Це бажання було втілено в життя 8 вересня 2022 року після коронації Чарльза. Таким чином, після церемонії Камілла прийняла титул королеви.

Заборонене кохання з першого погляду: історія короля Чарльза III та королеви Камілли - фото 4


Коронація Чарльза та Камілли

6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві відбулася церемонія коронації, під час якої Камілла стала королевою разом із королем Чарльзом III. На голові короля була корона Святого Едуарда, тоді як Камілла була удостоєна корони королеви Марії Текської, яка раніше належала бабусі королеви Єлизавети II та прабабусі Чарльза.

Коронаційну сукню Камілли виготовив визнаний дизайнер Брюс Олдфілд, який раніше творив для принцеси Діани. Причина вибору саме його залишається невідомою, але, можливо, це виявиться символічним жестом поваги до пам'яті покійної першої дружини Чарльза, яка так і не отримала титул королеви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини