Головна Новини Зірки персона Актор Майкл Гембон, який грав Дамблдора у фільмі про Гаррі Поттера мертвий
commentss НОВИНИ Всі новини

Актор Майкл Гембон, який грав Дамблдора у фільмі про Гаррі Поттера мертвий

Помер актор Майкл Гембон, що зіграв роль Альбуса Дамблдора у серії фільмів про Гаррі Поттера.

28 вересня 2023, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Актор Майкл Гембон, відомий за роллю професора Альбуса Дамблдора у популярній франшизі "Гаррі Поттер", помер у віці 82 років.

Актор Майкл Гембон, який грав Дамблдора у фільмі про Гаррі Поттера мертвий

Помер Майкл Гембон, який грав роль Альбуса Дамблдора

Гембон почав грати на сцені на початку 1960-х років, а пізніше перейшов на телебачення та кіно. Серед відомих ролей у кіно — ватажка психопатів у фільмі Пітера Грінуея, а також літній король Георг V у фільмі "Промова короля" у 2010 році.

Однак найбільше світові актор запам'ятався роллю Дамблдора у серії фільмів "Гаррі Поттер". Майкл Гембон замінив покійного Річарда Гарріса, який зіграв професора у двох перших частинах про юного чарівника.

"Ми з жахом повідомляємо про втрату сера Майкла Гембона", — заявили у сім'ї актора.

Також вони повідомили, що Майкл Гембон помер у лікарні перебуваючи у колі родини.

"Улюблений чоловік і батько, Майкл мирно помер у лікарні від нападу пневмонії. Біля його ліжка була дружина Енн і син Фергус. Майклу було 82 роки", – йдеться далі в заяві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з моменту виходу першого фільму про Гаррі Поттера пройшло понад 20 років, ось як змінились актори за цей час. На серії  фотографій можна побачити і тих акторів, яких вже немає в живих, наприклад, Річарда Ґриффітса, який помер у 2013 та Алана Рікмана, що загинув у 2016.

Також "Коментарі" писали про гру на основі світу магії з Гаррі Поттера - Hogwarts Legacy, яка за два тижні заробила більше, ніж фільм з популярної серії. Найкасовішим фільмом про світ магії є "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина друга", який зібрав 1,32 млрд доларів у прокаті. У ньому також грав Майкл Гембон у ролі професора Альбуса Дамблдора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини