Головна Новини Зірки персона «Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни
commentss НОВИНИ Всі новини

«Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни

Григорій Решетник розповів, як рятував родину від ворожих бомбардувань, розказав про участь в благодійних концертах, роль журналістів у боротьбі проти агресора та підкреслив неоціненність допомоги, що надає Польща

11 січня 2023, 14:08 comments2391
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день, не дивлячись на жахіття та кровопролиття, які щоденно відбуваються в Україні через ворожі бомбардування, громадяни нашої держави незламно продовжують жити, радіти крізь сльози, розвиватися, наближати своєю вірою довгоочікувану та омріяну перемогу. Кожен це робить на своєму фронті. Один з провідних українських телеведучих – Григорій Решетник, в ексклюзивному інтерв’ю виданню "Коментарі" розповів про власну боротьбу з реаліями сьогодення, роль журналістів у війні с російською пропагандою та "Холостяка" — реаліті-шоу, яке, не дивлячись на гул ракет у небі, таки змогли побачити українці.

«Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни

Григорій Решетник, з відкритих джерел

"Ми подарували людям той острівець щастя, про який вони так просили, і на який чекали"

Минулої весни на екранах телевізорів мав з'явитися черговий сезон популярного реаліті-шоу "Холостяк". Через напад Росії, каже Григорій, звісно ж, прем’єру довелося відкласти. За словами телеведучого, він був приємно здивований рішенням керівництва "СТБ", яке таки включило романтичний проект в ефір восени.

"Я вбачаю необхідність романтичного реаліті. Про це свідчать як телеперегляди, так і цікавість аудиторії проекту в соціальних мережах. Ворог хоче вкрасти наше життя в усьому, навіть в улюблених звичках. І наша задача — не дати йому цього домогтися, і жити наше життя, попри все. Ми даємо змогу українцям трішки відволіктись від тривожних думок та новин, поринути в романтику та позитивні емоції, надихнутися історією кохання, побаченнями. Любов — це те, що завжди окриляє та заряджає. Адже на наших захисників вдома також чекають їхні кохані та родини. А на передовій також справляють весілля", — додає Григорій.

Крім цього, телеведучий акцентував увагу на тому, що 12-й сезон реаліті-шоу "Холостяк" зазвучав українською мовою, за його словами, інакше просто не могло бути.  

"Дуже щасливий, що я затребуваний як спеціаліст"

Телеведучий "СТБ" каже, що, не дивлячись на всі виклики та проблеми, він продовжує працювати над новими проектами та успішно реалізовувати їх: "Неймовірна правда про зірок", "Україна має талант" тощо. Більш того, під час війни у Григорія з'явився ще один проект, який являє собою найвідвертіші бесіди з відомими особистостями про життя в нових реаліях –він взяв собі назву "Як ти?".

Варто також відзначити, що знаменитість, крім своєї публічної діяльності, займається також і навчанням студентів – Григорій продовжує викладати у Київському національному університеті культури та мистецтв.

«Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни  - фото 2

"Своїм прикладом хочу в черговий раз запевнити, що скоро ми переможемо. Ми з дружиною заснували власний благодійний фонд, який допомагає військовим, їхнім сім'ям, а також багатодітним родинам. Кожен на своєму фронті має допомагати тим, хто потребує цього найбільше. Так, нам з родиною також буває складно, але ми знаходимо сили боротися, продовжувати жити та реалізовуватися. Не забуваймо: щодня ми наближаємо перемогу. А якщо стає трішки сумно, просто увімкніть телеканал СТБ (ред. – усміхається)", — додає зірка.

"Роль працівників медіа перебільшити сьогодні неможливо"

У розмові з телеведучим було підняте й питання, що стосується ролі журналістів у війні з Росією. Григорій каже, що саме сьогодні стало дуже добре зрозуміло, чому журналісти вважаються четвертою гілкою влади, адже продемонстрований ними супротив російській пропаганді – це стовідсоткова перемога на інформаційному полі бою, цю війну, додає знаменитість, ми виграли вже давно..

"З перших днів загарбницької війни мої українські та іноземні колеги працюють що є сили. Ми перемогли ворога на інформаційному полі бою вже давно, і продовжуємо це робити. Наші журналісти новинних редакцій вкотре довели, що вони — найвідважніші. Дуже багато колег працюють на передовій, ведуть інформаційні марафони з бомбосховищ. У розмові з моїми студентами щоразу підкреслюю роль медійників у цій війні, як важливо лишатись професійними та об'єктивними. Ми маємо кричати на весь світ про жахіття, які відбуваються у 21 столітті на території нашої держави. Мені здається, українська журналістика вийшла на новий рівень за цей час", — підкреслює Григорій.

«Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни  - фото 3

"Якщо ви зараз проживаєте цю мить і цю ситуацію, значить у вас точно є сили все перебороти"

Вторгнення Росії в Україну застало телеведучого та його родину зненацька, як і увесь цивілізований світ. За словами Григорія, він з сім’єю кілька діб переховувався у бомбосховищі, потім вирішив перевезти дружину та синів до Івано-Франківська, де мешкають його батьки. Станом на сьогодні, додає чоловік, уся родина разом, у Києві.

"Потрібно завжди лишатись оптимістами заради дітей та майбутнього країни. З перших днів відчував цю відповідальність. Жодного разу не сумнівався в тому, що ми переможемо. Зараз ми в Києві. Звісно, за цей час з'явилися нові складнощі. Особливо коли вимикають світло, тепло та воду одночасно, а ми мешкаємо на високому поверсі багатоповерхівки. Але життя продовжується попри всі складнощі. Війна — це шалене випробування для всіх нас. Головне пам'ятати, що ми вистоїмо. І потім почнеться нова сторінка, розквіт в кожній сфері діяльності", — впевнений телеведучий.

«Холостяк» воєнного часу, підтримка Польщі та важливість ЗМІ: Григорій Решетник про життя в реаліях війни  - фото 4

"Допомога Польщі – це колосальна підтримка. Україна і Польща – разом"

Бесідуючи з героєм даного матеріалу на тему викликів сьогодення та допомоги з боку західних партнерів України, неможливо було пропустити крізь увагу Польщу – країну, яка шокувала увесь світ своєю згуртованістю та підтримкою українців в їх запеклій боротьбі за свободу та незалежність. З початку російського вторгнення польський кордон перетнуло більше 8 мільйонів біженців, усі вони знайшли прихисток та спокій у різних населених пунктах сусідньої країни. Григорій каже, що особисто знає, настільки суттєвим та неоціненним є все те, що зараз робить Польща для України та її громадян.

"Я відвідував Польщу з благодійними концертами під час війни — збирали кошти для ЗСУ. Також у мене там живе багато друзів, які допомагають по лінії волонтерства. З перших днів війни цікавляться, яким чином можуть бути корисними для України, шукають та пересилають для наших військових необхідне спорядження. Я проводив комунікацію з українськими та польськими волонтерськими фондами, налагоджуючи шляхи передачі допомоги. Давав інтерв'ю для польських медіа. Вдячний Польщі, що вона радушно прийняла тимчасово переміщених українців, надала житло та необхідну допомогу. Це колосальна підтримка. Україна та Польща – разом", — розповідає зірка.

"У 2023 році Україна не лише переможе, а й розквітне"

На завершення розмови важко було не обговорити плани телеведучого на майбутнє. Звісно ж, зараз йде війна, будувати плани та ставити цілі – важко, а у більшості випадків просто неможливо. Незважаючи на все, віра та надія надихає людей на кращі, світлі помисли, тому кожен, у тому числі й Григорій Решетник продовжує мріяти, планувати та відкривати для себе нові горизонти.

"Попри складність життя у столиці, обстріли ракетами та шахідами, ми з родиною лишаємось тут. З телеканалом СТБ у нас багато планів та роботи над проектами, мета яких — емоційна та психологічна підтримка українців. Наразі продовжуємо знімання “Як ти?”. Вже легше, ніж було на початку. Сподіваюсь, що своєю силою, вірою та публічною діяльністю продовжуватиму надихати українців. У 2023 році Україна не лише переможе, а й розквітне. Глядачі побачать багато нових та цікавих проектів, зокрема і за моєї участі. Бережіть себе", — підсумував телеведучий.

Тут варто лише доєднатися до слів зірки, щосили вірити у ЗСУ, не опускати рук, продовжувати мріяти та надіятися на якнайшвидшу Перемогу України над путінською ордою.

Нагадаємо, раніше наше видання довідалося про ексклюзивні подробиці створення вистави "Вторгнення", прем’єра якої відбулася у Польщі. Виконавиці головних ролей розповіли "Коментарям" про найскладніші моменти на репетиціях, складнощі у спілкування з польськими/українськими колегами та враження від співпраці один з одним. 

Спілкувався Віталій РОЗКАРЯКА

Публікацію підготовлено за ініціативи Національної спілки журналістів України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини